Kupina:sortiment,podizanje i nega zasada,radovi u kupinjaku

Da li odgovara ovčje djubre da rasturim po kupinama ? ( Šta znam , da nešto ne smeta ) Takodje , koje veštačko đubrivo BiH mogao u ovo vreme ( 18.03 ) da bacim kupinjaku ? ( I da li uopšte nešto treba )
 
Ja bacam zgoreo ovciji u maline evo sada ce biti druga godina.
Na 80 ari izvucem 8-9 maksimalno punih imt jednosovinki, nisam primetio da joj smeta

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Imam 6 žbunova kupine u dvorištu , nisam u mogućnosti ( zbog velicine placa ) da idem još u proširenje po dužini ali imam dovoljno materijala ( žice i cevi ) da je pustim u visinu .
S tim u vezi i pitanje , ima li smisla da omogućim kupini da raste u visinu 4M .
Znam da nije praktično zbog branja , to ću rešiti ( a i nemam kilometar da berem ) zanima me koliko će tolika " spratnost " da utiče na rod i oce li ga biti u gornjim zonama ?
 
Tema nije aktivna ali da ipak priupitam .
Mogu li se mladari ( ima ih po 5 u žbunu ) uklanjati još sada u toku vegetacije ?
Mislim , da nepotrebno ne odvlače snagu , da sklonim 3 i ostanu po 2 .
Da ne čekam septembar mesec i orezivanje .
Da tako možda ne otvaram put bolestinama da napadnu biljku ?
 
Moguće da ljudi koji se profesionalno bave ovim to rade na velikim površinama i nemaju sada vremena da žbunove koji su u zelenoj fazi , prilično nepregledni proređuju na ovaj način ?
Lakše je sigurno to raditi na jesen kad lišće opadne , i kad se udaje sa makazama ukupinjak , o istom trošku se sklone stare rodne grane , skrate i ukloni višak mladara ..........
Meni je samo palo na pamet da mi u hobi varijanti na malim površinama možda možemo to da odradimo ranije i sprečimo da biljka bespotrebno ne gubi energiju ?
 
Koje su ovo bube i treba li ih tretirati sa nečim ?
5a643c14299142334389ba84fd19b9ca.jpg


Sent from my RMX2155 using Tapatalk
 
Led mi napravio haos u kupinjaku...polomio rodne grančice,izbušio list.Pojavila se tružež ploda,botritis šta li je...čime prskati
 
Nazad
Vrh