dragan dmb
Član
Dragan dmb kako se ponašaju koplja iza traga traktora?Da li sa njima nema problema u gušenju ako na parceli ima gorušice?Kod mene su pačije nogice koje su izrazito tupe i hteo sam da ih zamenim za samooštreće da bolje podsecaju a kada sam pročitao tvoj post gore trgao sam se i našao i nebranom grožđu jer je samooštreća kvalitetnija nogica oko 3 eura što nije bezazleno u odnosu na cenu koplja.
mora samo da se usteluje da svuda ide ista dubina rada s opruga npr sredina i krajevi idu dublje ako je sve nastelovano isto. Zato sam iza traga stavio 2cm dublje da idu s opruge i radi ekstra svuda hvata ne preskace nigde, bas danas sam radio usluge na jednoj njivi gde je bilo svakakve trave i to visina divljeg sirka oko 60cm cicak oko 30cm i na polju odradi perfektno znaci nema travke jedne jedino na vrsti ako je trava vislja od 12--13cm nemoze da zatrpa sve jer toliko ogrce kada je kukuruz oko 40cm da moze da se ide brzo
ali zato kod mene je bila kombinacija adengo u 2 lista i kada je kukuruz bio 40cm trava je bila oko 6-7sm taman je sve pokrio perfektno i vise ovu kombinaciju ne menjam
znaci dosad mi nije zagusio nigde jedino sam primetio da hoce malo trave da se zakaci za zadnje s opruge ali ide bez problema tj ne ometa rad i kada se podigne na kraju sve ispadne dole i ostaje sve cisto
a drugar koji je uzeo pacije nogice je rekao da za sledecu godinu kupuje koplja