Kukuruzna silaza u ishrani svinja

Učlanjen(a)
27 Dec 2011
Poruka
651
Interesuje me da li je neko koristio kukuruznu silazu u ishrani krmaca, tovljenika... Ja sam ove godine zasejao 7h kukuruza i posle danasnjeg vruceg vetra ne gine mu silaza jer za drugo nije. A posto krava nemam niti sam niticu ove godine ubacivati bikove, jedino ko tu silazu moze da jede jesu krmace. Ima li ko iskustva i kakva su ? Da ne bude zabune mislim na zelenu kukuruznu silazu, a ne silazu od zrna.

vladale.rs

Član
Učlanjen(a)
19 Sep 2012
Poruka
708
Interesuje me da li je neko koristio kukuruznu silazu u ishrani krmaca, tovljenika... Ja sam ove godine zasejao 7h kukuruza i posle danasnjeg vruceg vetra ne gine mu silaza jer za drugo nije. A posto krava nemam niti sam niticu ove godine ubacivati bikove, jedino ko tu silazu moze da jede jesu krmace. Ima li ko iskustva i kakva su ? Da ne bude zabune mislim na zelenu kukuruznu silazu, a ne silazu od zrna.
idi na temu ishrana tovljenika

Deda Lala

Član
Učlanjen(a)
3 Jan 2010
Poruka
1.225
Доктор Милован Пушић, главна особа за послове пољопривредне саветодавне службе Државе Србије,је написао ремек дело о свињама.Може да се пронађе на Институту за примену науке у пољопривреди.

nesko2563

Član
Učlanjen(a)
17 Apr 2012
Poruka
4.394
Može da se koristi, to jeste ali može da proizvede probleme.
Probaj sa nekim stočarem koji drži krave da dođeš do dogovora da on to silira a da tebi zauzvrat da određenu količinu merkantilnog kukuruza.

Vrh