Kukuruz 2026

imam na jednom mesto jednoj njivi dkc 4933 pored dkc 5110 bolji mi 5110 da li neko ima iskustva sa hibridom 5110 i u drugačijim godinama da li ga vredi ubaciti u setvenu strukturu .inače mi generalno već druga godina kako mi u globalu bolji dkc nego pionor

P0217 pionir, setva 19.04. jesen 100 kg/kj 3x15,prolece 150 kg/kj urea , ciste njive, prosek 3500kg/kj vlaga 11%. Klipovi mali, stabljika 3 metra...

Kod nas su kukuruzi katastrofalni ali mislim da su u proseku bolji nego prošle godine,primetio sam da se daleko više piše o suši i kukuruzu ove godine nego prošle ali siguran sam da nije lošija godina što se prinosa tiče.Prošle godine niko nije ni pominjao sušu a kod nas je bila ekstremna.

kukuruz ove godine u prvoj fazi je bio solidan , za neke rekorde svakako nije bio jer u suprotnom bi dao bar duplo više od ovoga što trenutno skidamo i to bi bio onda neki pristojan rod

Da je jul bio kišan kao prošle godine ne bi imali dovoljno prevoza za kukuruz.
Prosle godine oprasivanje proslo lose, kisa zakasnila.Ove godine oprasivanje fantazija, kiša nije ni pala nakon toga.Da je bar mestimično počelo da prži umesto naglo bila bi malo bolja situacija, ovako duvamo u prste.

2 500 кг по јутру, на осредњој земљи без икакве прихране.
Иначе цена 26 динара са њиве или од куће, изненађујуће многи остављају код куће како год знају и могу. Не иде на силос.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ја сам прошле године имао дупло боље кукурузе, ове је трагедија на 1кј сам имао скоро 2500кг ја реко екстра, кад на следећа 4кј 5000кг ауу туга. Остало још 11кј шта ће тамо бити немам појма али најинтересантније прошле године да си у пола њиве чучнуо по ради себе не би се могао сакрити, ове године идеш кроз кукурузе као у сретна времена преко 2,5м висине али принос нула. Догодине Боже здравља 5кј максимално за гице и кокошке остало све стрњика. Каже друг јој ако се буде дало спремити за сетву, ако падне нека киша, ма и прошле године се спремало у новембру било тврдо као бетон па се спремило и посејало и принос био задовољавајући.

Gotovo i kod nas 2500 kg po 1kj prosek
Posejani dosta rano na psenici pred usev bolji na sojistu dosta losi i ubise prosek.
Prehrana 100kg urea u jesen nula osnovnog.

Nikad još nisam video kao ove godine da je ljuštika znatno duža od klipa. Razumem da klip bude tanak zbog loših uslova, ali da se skrati to još nisam do sad imao slučaj.

Mi poceli danas, skinuli 5kj DKC 5075, vlaga 11%, prinos 5.5t po kj.
Baceno 100kg uree po jutru predsetveno.

Sutra imam 7kj istog hibrida, samo bez ikakvog djubriva, deluje da ce da prebaci 6t.

Nazad
Vrh