Kukuruz 2026

Gotov kukuruz jedna njiva predusev suncokret 30 meteri po kj. Druga njiva predusev kukuruz prinos 38 meteri po kj. Druga njiva posejana nedelju dana kasnije u odnosu na prvu koja je posejana 8. aprila. Jedino se u repu uzdam. Soja teško da će biti bog zna šta. Suncokret redak sklop, ali će biti bolji od soje i kukuruza.

Neko moje iskustvo sa ovogodisnjim hibridima. Imao sam za probu NS6000 i ZP6263, po jedna kesa od svake da vidim kako se ta kasnija grupa ponasa u susi. Ocenio bi ocajno i jedan i drugi, ne znam da li je bilo 500kg ovrsenog od te dve kese, sve bez klipa bili. Opet za probu sam imao NS4006 i ZP4790 pored SY Minerve i KWS Donjuana. NS40006 žilav klip, ispadao iz kobaja izubijano-okrnjeno zrno na sapurici ali nije okrunjeno, tako da je ovaj idealan za branje. Iznenadio me KWS Giro koji je bio pored Minerve i Carioce, nisko klip ali svaki je imao dok ova dva su imali rupe. Na Minervi sam primetio crvenilo na vrhu klipa, da li je zbog stresa ili je to redovno ne znam, prvi put sam ga imao. Tako da za sledecu godinu, 5075, minerva i giro ostaju.

Nazad
Vrh