Kukuruz 2026

Danas ovako, za pocetak dovoljno treba mu jos par dana ima sarenog od potpuno zrelog skroz zelenog klipa, ovo je od 8 reda dužine 600m. Nepuna 5 bunkera od zmaja 214, inace u pitanju je kws kasmir bilo bi i vise ali na dva mesta popreko presekla ga pipa u nicanju i tu nije bilo nista od 600m sigurno 100m fali, i ima na par mesta takodje presečena parcela gde je samo pesak i tu nije bilo klipa. Sve u svemu ja sam zadovoljan. Druge parcele su barem na oku bolje videcemo sta ce tamo biti
IMG-4797.jpg
IMG-4795.jpg
Bravo kolega da vidim da neko jos koristi branje kao operaciju u ratarstvu

Danas ovako, za pocetak dovoljno treba mu jos par dana ima sarenog od potpuno zrelog skroz zelenog klipa, ovo je od 8 reda dužine 600m. Nepuna 5 bunkera od zmaja 214, inace u pitanju je kws kasmir bilo bi i vise ali na dva mesta popreko presekla ga pipa u nicanju i tu nije bilo nista od 600m sigurno 100m fali, i ima na par mesta takodje presečena parcela gde je samo pesak i tu nije bilo klipa. Sve u svemu ja sam zadovoljan. Druge parcele su barem na oku bolje videcemo sta ce tamo biti
Da dodam prosle godine na istoj parceli od ovih 8 reda ja sam punio jedva jedan bunker a sada skoro 5

Berem i ja pola svojih povrsina svake godine ali ambar je prevelik i nece biti napunjen.Plan je 4 kj ove godine videcemo na kraju.
Ove godine kod mene sasvim zadovoljavajuće, od poslednjih 6 godina ova je najbolja sto sto se tice kukuruza, mislim da je čak i psenica bila najbolja ove godine. Do ove godine nikad nisam imao psenicu 7,5t/ha, do duse nije prosek ali na par parcela je bio taj prinos. Za kukuruz se nadam izmedju 6-7 t/ha prosek, za ovaj moj ulog od 75k din po hektaru je sasvim solidan prinos.
Moracu da pravim od armature improvizovan ambar.

Pukotine u smolnici noge da polomis,ovo je strasno...
Jedino sta je dobro kod ovog Pionira sto nema jalovih biljaka i svaka stabljika ima klip koji je zavrsen do kraja...
[/QUOTE]

I ja se cudim da je uspeo i taj Pionir da se oplodjuje i da ima zrna do kraja klipa!
Mora da je izuzetne uslove u toj fazi imao jer inace bi opet ostao sa prosecnih 13 baksuznih zrna na klipu!
Imao sam cuveni 710 prosle godine i nikad vise toliko jalovih stabiljka nisam imao!

Ja sam ga imao i prosle godine a i sada. Prosle godine propast, sad je u vrhu. Da je posejan koji dan ranije bio bi jos bolji!

Послато са 24117RN76E помоћу Тапатока

Sklop iako je bilo jako suvo vreme je stvarno dobar,nicanje bas dobro, kise kroz maj i jun jako slabo,ja sam mislio da od njega nece biti nicega,dok je u Julu pala lepa kisa koja je izvukla kukuruz iz bede i uspeo da nalije do kraja.....
Nek je zdravlja samo....

Nazad
Vrh