Kukuruz 2026

evo sto sam rekao da cu da se provozam
Greskom sejano na 16cm
Izabrao da slikam mozda i najbolja 2 reda cisto da se vidi kako vise ko ona stvar---blizu kanala pa ce i biti nesto,2 tone valjda
Mfvxeb4.jpeg

Čini mi se da neko ovde piše samo da bi imao što više poruka, 🤔 ubeđujemo se da je gušća setva bolja kada ima kiše a treba prebrojati koliko je u zadnjih 10 godina bilo takvih. Pročitao sam da je u Kikindi ovo šesta godina za redom koja je katastrofa e sad treba njih pitati šta je realnije sejati na 19 ili 24 26. Pa 55000 biljka po hektaru i 75 000 nije isto sa padavinama od 100 litara ukupno kada je baš baš potrebno.
Pa ko prica u zadnjh 10godina
Jel citas ti poruke sta se pise ovde unazad?
2020 je zadnja godina dobrog roda kukuruza od linijie iznad backe topole,desno mokrin,levo sombor...sombor je jos i znao dobro proci ponekad
Svako ko bude sejao kukuruz u narednim godinama bice kockar
lepo ti marko rece nebitno ce biti i sledece dal ti stavio na 18 ili 30 ako neiamo kise

o prinosu u dobroj godini sa 19cm sklopa i 25 ili 26 sklopa ocigledno neznas kako je to bilo pre 15 i vise godina

zp 434 dao preko 7t/kj pre sad vec 15godina na dobrom sklopu

pa mi smo povecali i na 34cm i bilo prosle 1.5 po jutru a stabljika spaljena

ne bitno skroz otislo se daleko o sklopu a ne razume se sustina o cemu se prica

ma nerazumes ocigledno sta pisem
kod nas se verovatno u srbiji prvi koji smo poceli povecavati razmak sa preimer 18 i vise sad smo na 26 pa je i to gusto izgleda

ne bitno skroz

Pa neko odstupanje 10 do 15 posto od setvene norme to moze mada sve zavisi od hibrida i semenske kuce, ako je preporuka 20 onda 22 cm najredje, plus postoji pretpostavka da je seme od lane ili losa klijavost pa zato uvek sejem preporuku optimum srednji sklop pogotovo dakalb, nekad se to islo po njivama brao najveci klip takmicilo pricalo sad kad se ovrse toliko tona aj zdravo, kad sam 2003 kupio bekericu od starog vlasnika bila je namestena na 35 cm, sejala se dva hibrida 677 640 i neko je ukrstao dva i dva reda, 677 velik klip a 640 crveno zrno sve se promenilo a dosli smo polako do toga da ce ovo pisanije na forumu ostati kao neka uspomena na uzgoj kukuruz itd

Pa neko odstupanje 10 do 15 posto od setvene norme to moze mada sve zavisi od hibrida i semenske kuce, ako je preporuka 20 onda 22 cm najredje, plus postoji pretpostavka da je seme od lane ili losa klijavost pa zato uvek sejem preporuku optimum srednji sklop pogotovo dakalb, nekad se to islo po njivama brao najveci klip takmicilo pricalo sad kad se ovrse toliko tona aj zdravo, kad sam 2003 kupio bekericu od starog vlasnika bila je namestena na 35 cm, sejala se dva hibrida 677 640 i neko je ukrstao dva i dva reda, 677 velik klip a 640 crveno zrno sve se promenilo a dosli smo polako do toga da ce ovo pisanije na forumu ostati kao neka uspomena na uzgoj kukuruz itd
Pa normalno da će ostati samo uspomene kad sejete na 15cm.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh