mixer87kac
Član
I to je rešeno...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mišljenja sa da će ova mašina spremiti lepše za pšenicu u jednom prohodu nego tanjirača iz dva. A iza tanjirače seje maltene svaka bez problema...Zanimljiva masina, ali se bojim da uz nju treba jedna ozbiljnija sejalica za psenicu. Mislim da je mnogo opravadanije ulaganje u sejalicu koja moze da poseje psenicu u bilo sta nego u ovu masinu (mada gvozdja nikad dosta)
Za proletnju upotrebu ove masine, licno mislim, da nema postrebe jer bi sigurno povadila mnogo busa na povrsinu i nepotrebno isusila povsinski sloj. Njena primena je, po mom misljenju, opravdana samo u jesen kao zamena za tanjiracu.
Kod nje dosta mami zahvat i brzina rada i sam ucinak. Mi smo u toj nekoj redukovanoj obradi pd 2011. i smatram da imamo kakvog takvog iskustva. Plug i dalje prodali nismo, mada je u planu da ga zamenimo![]()
Jos uvek mi se cini da je za nase uslove gruber ubedlljivo najbolja opcija. Teske masine su problem. Sve bi bilo drugacije da su masine lake, kao pre 50ak god. Malo je padavina da bi priroda odradila sama posao. Naprosto mora neka obrada da se zemljiste koliko toliko rastrese. Neki odustati od oranja nece nikad ma sta da se desi, a neki ce oped prihvatiti nove tehnologije obrade.
Iz ovog 15ogodisnjeg iskustva jedno sam siguran, pobednika nema.
Slazem se, ali je i do tanjirace. Preduslov je da je secka na kombajnu upaljena pri vrsenju kukuruza, sto cemo najverovatnije morati praktikovati u buducnosti.Mišljenja sa da će ova mašina spremiti lepše za pšenicu u jednom prohodu nego tanjirača iz dva. A iza tanjirače seje maltene svaka bez problema...