emigrant
Član
Juče završeno sa setvom, DKC 4125 posejan 9.4. a juče DKC 5075 i Pionir 0260.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
2024. najbolji prinos je bio kukuruza sejanih 30. i 31. marta. Sve što je sejano kasnije bilo je dosta slabije. Na primer, sredina aprila za po 4 tone manje po hektaru, kraj aprila početak maja oko 2 tone slabije.Svakako oni posejani mesec dana ranije pocnu ranije da gore, to je normalno jer im stize vreme zrenja ranije.. Sto se datuma setve tice, u poslednje 2 godine je bilo 2 razlicite situacije, jedne godine bolja rana setva a druge kasna, sto ce reci kako god se okrenes du*e ti pozadi..
Da, a oni prvoaprilski porasli 3 metra i ostali jalovi 102%. Ispravi me ako grešim....Sato su lane prvomajske setve ostale zakucane rastom u junu-julu i dale osetno manji prinos.
Isto i kod mene. Ja sam posejao nesto sredinom aprila kad se ukazalo ok vreme i bio sam na proseku ~3t/h.2024. najbolji prinos je bio kukuruza sejanih 30. i 31. marta. Sve što je sejano kasnije bilo je dosta slabije. Na primer, sredina aprila za po 4 tone manje po hektaru, kraj aprila početak maja oko 2 tone slabije.
Prošle godine je kasnija setva bila bolja, ali to je u odnosu na poslednjih 10 godina samo jedna godina kad se kasnija setva pokazala boljom.
Prošle godine u mom kraju u aprilu je bilo samo dva dana kad je moglo da se seje.
Ni blizu.Da, a oni prvoaprilski porasli 3 metra i ostali jalovi 102%. Ispravi me ako grešim....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока