Kukuruz 2023

Neverovatno kako jedna kiša napravi razliku
P0217 presevan suncokret.....
d22cf4e00d824590d165c423432d261f.jpg
dc753cf4377be30834f2284fb6c47da1.jpg
0e320c4a59cf4272b0303553df746b0f.jpg

I dalje ima pukotina ali kukuruz je ok....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Taj 0217 je strasan hibrid ali radi poljeganja u nas atar vise ne ce ici

Evo vidite da se bolje pokazali kukuruzi iz kasnije setve. Kao sto je zito bilo bolje iz kasnijih rokova.

Evo vidite da se bolje pokazali kukuruzi iz kasnije setve. Kao sto je zito bilo bolje iz kasnijih rokova.
Ma svake godine razilcito,to ti je lutrija... Imam kukuruz sejan 8 juna posle deteline,sad je izbacio sve po dva dobra klipa(sad su pecenjaci) pala mu je dobra kisa pre 10 dana i sada ponovo,a nema ga metar ipo visine. Veci klipovi nego stabljika :)
Dok se sav kukuruz iz redovne setve davio u vodi proletos i ostao totalno nejednak,posle ga u oplodnji sprzilo onoh 10ak paklenih dana i i bice jako lose.

Nema tu šablona, već kako koja godina ponese..nekad je bolja rana ,nekad srednja,a nekad kasna setva...al to koja je najbolja se ne zna u proleće,već na jesen...
Slazem se.Mi svi smo u zadnjih par godina počeli previše da filozofiramo što se tiče poljoprivrede generalno,ispade da je ratarstvo komplikovanije od kvantne fizike ..A suština je da se biljci obezbedi hrana,zaštita i VODA.Sve ostalo su finese,potrebne ili nepotrebne,gde nekad dobiješ 10-15% veci prinos a nekad izgubiš .Sve u svemu ratarstvo je trenutno kocka,ako nemaš sreće puko si ko na ruletu i to je to.

Kod nas su stradali svi hibridi na odredjenim lokacijama, meni lično najviše Carioka i Andromeda ali ne mogu da krivim hibrid jer, prvo je udavljen u vodu, nije se razvio kako treba, ostao je plitak koren, tanko stablo a na mestima gde nije davila voda izašao je robustan i nije ni osetio vetar dok je ovamo pucao na pola, imam štetu 50% na kukuruzu, ove godine se ne vadim nikako, pukli smo na svim poljima, polomio vetar, jedu ptice, jazavci i divlje svinje.Više mu i ne idem u obilazak ne vredi sve što je do mene ja sam odradio.Imam jedan hektar as 201, kiša mu je baš trebala, sejan ke krajem juna, treci put sam presejao i tek sada ima neki sklop, nadam se da će stici na vreme.

Pa zar to nije steta ako ne podigne 10-15 %
Ima i ovde koji je kapituliro, snimak je od pre 2 nedelje.
Kad se to sve osusi pa list otpadne, ti spustis adapter da sto vise podignes a on gura sve ispred sebe, taluzina 4m pa kad krene sve da igra ispred ociju a klipova na sve strane.
I umesto da vozimo 10 nasat mi ce da milimo 3-4, ne nije steta!

Nazad
Vrh