petarkrsmanovic
Član
Lacin, znam da ti imas iskustva sa fazanerijom u njivi. Da li ce pomoci da im stavim sad neka strasila? Haos mi prave na jednoj njivi do sume.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo moj trud i rad kao pocetniku i gologuziji u ratarstvu
Levo Lucijus(sve po 2 klipa),sredina Pako,desno Agrimax Zona
Lacin, bar ti si stariji od ovih derana koji pisu svasta, od toga da su im klipovi svi preko 35 cm do toga da su sejali aqua max hibride pre 8-9 god.Evo moj trud i rad kao pocetniku i gologuziji u ratarstvu
Levo Lucijus(sve po 2 klipa),sredina Pako,desno Agrimax Zona
Ја сам прошле године имао проблем са вранама на трешњи. Два ЦД- диска сам залепио са мало силикона (сјајна страна споља), везао за гране, а ставио сам и пар штапова на врх. Све скупа 10-так комада. Вране више нису слетале. Покушај да ставиш на неке штапове изнад кукуруза на 10-так метара један од другог. Ставио сам и снимак у теми о воћарству "врана и чворак елиминатор"Ljudi, jednu parcelu mi urnisu vrane i fazani. Daleko mi je od kuce, pa je nisam odavno obilazio. Da ga nisam uhvatio na delu, nikad ne bih pomislio da je ovo fazan uradio:
Sta da radim? Da li ce neka strasila pomoci?
Ma tu pomoci nema,ovi kod mene se ne plase ni traktora ni petardi,ja digao ruke,jednu njivu mi urnisali,od 50000 zrna niklo pola,ostalo sve pojeli sa sve insekticidom.Gamad ViloticaLacin, znam da ti imas iskustva sa fazanerijom u njivi. Da li ce pomoci da im stavim sad neka strasila? Haos mi prave na jednoj njivi do sume.
Lucijus(6.4) je izgledao slabo,tacnije za oko lepo ali klipovi su slabi oko 20cm ali ima ga po 2 komada,drugi je 15cm pa vise.Nicanje je 100%,rani porast je malo sumljiv ali kad pregura deciju bolest ide kao lud,u pocetku izgleda da nije FAO330 mislio sam da je laz ali odjednom je pregurao mlecnu fazu i poceo da sazreva,sve se odigrava brzo.Zrno je bas izrazito zuto i kao lakirano,ima jako lepo zrno.Napravio sam gresku sejano je na 26cm,plasio sam se suse jer ova njiva ako nedobije kise nema nista,medjutim kisa svakih 7 dana po 50 litara pa je moglo i na 22cm.Netreba ga sejati preko 24cm.Lacin, bar ti si stariji od ovih derana koji pisu svasta, od toga da su im klipovi svi preko 35 cm do toga da su sejali aqua max hibride pre 8-9 god.
Taj klip Lucijusa izgleda odlicno i svako bi pozeleo da ima takav kukuruz a plus "sve po 2 klipa"
Onaj nije slikao Zp hibrid od preko 35 cm ali ti kao ozbiljniji proizvodjac nadam se da ces nam uz slike sa lica mesta postaviti i video gde mozemo da se uverimo u tvoju pricu!!!
ovo je pretpostavljam upuceno meni. ta parcela gde mi je zp, je udaljena 10-tak km, i morao bih samo zbog toga da idem. a trenutno imam pametnija posla, od toga da nekome nesto dokazujem... vidim da svi iznose svoje rezultate, pa sam isto tako i ja uradio. sad dal ce neko da poveruje ili ne, to me uopste ne dotice, ali ne volim da me neko pravi na lazova, a da me pritom ne poznaje...Lacin, bar ti si stariji od ovih derana koji pisu svasta, od toga da su im klipovi svi preko 35 cm do toga da su sejali aqua max hibride pre 8-9 god.
Taj klip Lucijusa izgleda odlicno i svako bi pozeleo da ima takav kukuruz a plus "sve po 2 klipa"
Onaj nije slikao Zp hibrid od preko 35 cm ali ti kao ozbiljniji proizvodjac nadam se da ces nam uz slike sa lica mesta postaviti i video gde mozemo da se uverimo u tvoju pricu!!!
Klip zalepljen uz stablo.Neki hibridi npr zp i ns izgledaju jako veliki pogotovo u dužini kada se gleda sa puta recimo jer imaju dugu dršku od stabla pa do početka klipa a i dugu perušinu iznad kraja klipa gdje izlazi bradi , pa se još odvale nastranu tako da izgledaju veliki , neki drugi recimo dkc izgleda gledano sa strane najsitniji , kad se rasperuša i pogotovo kada se skruni zrno i uporedi situacija je često sasvim drugačija.
Pokazi ti njoj,da upamti,klipove.To i ja kažem ženi, a ona nešto uvrće glavom i govori da je ipak dužina na prvom mestu.Moraću joj pokazati ovu poruku od Zelka da pročita i uveri se!