Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ Case
Imao sam iste sorte i ja sam isto zadovoljan! Sejem ih i ove godine: F02, P12, B08 i hocu da probam K67
@ Tarana
Nebojse da je jeftiniji od ostalih sigurno bi ti rekao cene preko telefona!

generalni distributer za DEKALB hibride MK COMERCE - Novi Sad,
distributer AGRIMATCO GROUP DIPKOM - Novi Sad.

Sve kolicine planiram da krunim na njivi pa se zato odlucujem za malo ranije sorte jer nemam nameru da me oderu za susenje! Inace o D12 sam cuo sve najbolje!

D12 sam imao prosle godine.Najlosije nicanje koje sam imao sa svim hibridima u 2008. taj kukuruz nije imao energiju da se izgura na povrsinu.Pre neki dan doso u klub neki iz Pionira na predavanje pa ga pitao zasto je tako bilo kaze moguce "ovi nasi pomesali malo i starog semena zbog velike potraznje i manjka novog". Znaci oprez pri kupovini,najbolje bi bilo uzeti seme iz Madarske ili slicno.Brao samga beracem na 4 jutra je bilo nekih 25 meteri okrunjenog u zrnu!!! K67 sam imao isto prosle godine odlican za kombajniranje u zrnu vrlo lako se kruni znaci nema skoro ni trunke loma a da napomenem K67 je bilo madarsko seme znaci nicanje nije falilo bukvalno ni jedna za razliku od D12 a oba su bila u sojistu.

To što nije dobro nicao D12 nije bilo do semena, garantujem. Zato je loše niklo jer je zemlja bila puna žičara, ja sam imao na par parcela isti problem i došli su iz pioneer-a i utvrdili smo da ima puno žičara.

Jeste da je bilo i zicara kao svuda i kod svakog,seme svake godine tretiram furadanom koji nije bio zadovoljavajuci te godine. Nego na toj parceli sam posejao 6 ili mozda 7 vreca neznam tacno,a 5 su imale mislim 8,7kg a jedna je merila 10,5kg,znaci na tim redovima gde sam sejao tu vrecicu sa 10,5kg kukuruz je hajde da kazem "normalno niko". To su bila zrna kao nokat na srednjem prstu...

Ma pionir ima problem sa sastavom zrna , stoka ga nejede rado, nekako prazno deluje!!
Ima i prinos , ali nešto fali !
A za zičar kažu da će svi proizvođači tretirati zažtitnim sredstvima.

Ja nehranim stoku pa mi je svejedno dali ga rado jede ili ne! Ako nakupci mogu da izvolevaju i da izvode onda sto da ja budem posten na svoju stetu?

nisam jesenas bacio mesano,pa me interesuje.
da li cu pogresiti ako bacim sada pred spremiranje po 150kg/kj npk3*15,za sejanje kukuruza?

pogrešićeš. o tome smo pisali bar 5x.
ako nisi kupio - ne kupuj. ako si kupio - baci.ali efekti za ovu godinu su minimalni.

nikad nije greska baciti vestak dal bilo jesen ili prolece ja uvek bacam na prolece sem dok sam sejao repu onda pre 3-eg preoravanja u jesen bacio pola a drugu polovinu u prolece pokvarit zemlju neces i da bacas u sred leta :ppozdrav:

ja vec godinama pred setvu bacam samo 200-250 kg ureje po kj
cene u jednoj od poljo apoteka
Ns-640:6010 = 3540 6030= 4250
zp 677=3450
KWS-kermes =3670
pionir -D-12;y-54 =4100

Jaroslave nije to malo mnogo? Kolko ti rodi ako bacaš 200 kg uree po kj? Baš sam i ja razmišljao da ove godine bacam samo ureeu.

ove godine i ja idem s 200kg na kukuruz. smanjujem ureu na suncokretu na 60kg/kj.
i to cu da bacim pre zatvaranja brazde. inace sam isao pre spremacha...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh