Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ tarana
Sibul je prosle godine bio najjeftiniji sto se tice semena kolko ja znam,mislim da je kod nas NS - 640 bio lane oko 3200 a kod njega 3000, uglavnom znam sigurno da je bilo u proseku oko 200 din. jaftinije kod njega po kesi nego sto sam ja nalazio

Dobio sam mail iz Galenike, znači Posse ide pre setve ili sa setvom direktno u redove.

ovi iz pionira izgleda menjaju cene svaki dan. informacija iz poljoapoteke je da je a-24 danas preko 3600 din.

Da li je taj Pioneer A24 toliko dobar kada ga svi pominjete?
Zasto sejete hibrid tako kratke vegetacije?

poseje se češće, prinos po jutru je ok, vrši se kombajnom, stavi na lager, vlaga je mala pa su i odbici za sušenje mali.

KishRobert je napisao(la):
jel neko sejao AS hibride?
i kakva su iskustva?
sejao sam prosle godine AS 51, fao 500, i jako sam zadovoljan, sejacu ga i ove godine.
neznam koliko je tacno rodilo jer sam ga istovarao u cardak.

Da li ste imali problema sa nicanjem kod NS-640?

Prosle godine smo brat od strica i ja sejali 640 istom sejalicom na istu dubinu u dve susedne parcele koje su pripremljene isti dan. Kod mene je bila zatvorena zimska brazda a kod njega nije. Njegov kukuruz je nikao 90% a ja sam moj presejao. Isto seme sam koristio i na drugim parcelama, i na nekim je niklo a na nekim lose. :sta:

Ja sam imao tih problema. Na jednoj parceli sam imao 640 dorada Bečej a na drugoj dorade Sremska Mitrovica. Ovaj Bečejski je bio katastrofa, garant prepakovan neki stari, nikakva energija klijanja. Kad se tome doda da seme nisam tretirao insekticidom i da su mu se žičari zato veoma obradovali, rezultat je bio poražavajući.

dukej je napisao(la):
Ja sam imao tih problema. Na jednoj parceli sam imao 640 dorada Bečej a na drugoj dorade Sremska Mitrovica. Ovaj Bečejski je bio katastrofa, garant prepakovan neki stari, nikakva energija klijanja. Kad se tome doda da seme nisam tretirao insekticidom i da su mu se žičari zato veoma obradovali, rezultat je bio poražavajući.
Ali ja sam imao 60 kg semena koje je kupljeno na istom mestu a zatim sve zajedno pomesano sa Furadanom. Meni se cini da je 640 izuzetno osetljiv na hladnije zemljiste i da lako propadne. Jedne godine sam na polovini parcele povecao dubinu setve za 1cm i kao rezultat dobio da druga polovina nije nikla.

Da li imate iskustva sa KWS3881 hibridom?
_________________________________________________Post je spojen: [time]1234364197[/time]_________________________________________________
Mislio sam na 3381 moja greska

imao sam prosle godine AS51 sto se tice prinosa nije los ali ima problema sa poleganjem stablo je srednje visine :cao:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh