Kukuruz šećerac

Isprskao sam veceras secerac od insekata...nije ih nesto bilo ali bolje preventivno nego kad vec bude kasno!Kukuruz u fazi oprasivanja...
 
Danas uradio plamenac sa Actelicom očekujem početkom jula početak prodaje inače ima ga po 27 din. u super marketu moraću verovatno ići na20 din cenu ali probaću sa 25.
 
el zna neko od vas gde moze da se kupi otpad od secerca(iz koje fabrike ili ko vec nosi),to se koriste kao nusproizvod u ishrani krava?
 
U čemu je razlike izmedju te cutke i perusine ako se uporede šećerac i običan (hibridni) kukuruz?
Mislio sam da je to ista stvar.
Imam posejano 10ari šećerca, nudio sam jednom čoveku šašu(tako se zove u mom kraju), to je stablo što ostane od kukuruza, kada se kukuruz obere,ostaje kompletna stabljika..to se zove šaša ili šaš.
Čisto me interesuje u čemu je razlika ako je šećerac kukuruz ili običan (hibridni) kukuruz?
Ja bih dao i džabe,samo da neko dodje da to pokosi, poveže i odveze..
 
Pobio mi je grad kukuruz secerac imao je oko 5 pera, sta mislite da li moze da se oporavi ili da sejem drugi sa kracom vegetacijom ?
 
Kolege, hocu da probam sa secercom posle zita, da li je izvodljivo (uz navodnjavanje naravno) i gde vi nalazite smena?
 
zdravo svima.treba mi savet.sejali smo secerca golden bantam.ne mnogo, malo smo prodali ostalo pojeli.nesto smo ostavili na stabiljku da zri ,jer seme moze da se ostavi za sledecu godinu za setvu.interesuje me u kojoj fazi treba da se skida?kad je skroz zreo ili malo pre?da ostane na klipu ili ga okruniti rucno?hvala vam.
 
Jel seje neko ove godine secerac?
Ja sam kupio 1 kg secerca SWEET NUGGET F1, ovo mi je prvi put da radim secerac :osmeh:
Zanima me kada se seje direktnom setvom?(ovde kod mene je bas hladno i stalno pada kisa za sledecu nedelju najavljuju konacno prolecne temperature preko 20 C :cool:)
I zanima me koje je vreme nicanja secerca ako neko ima iskustva?
 
Sadim ja,u bašti :) za moje potrebe.Isto prvi put,uzo dve kesice za red možda dva.Nadam se da je živa tema tj. da pišete kad se šta radi.:ppozdrav:

Nadam se i ja :ppozdrav:
Vidim da smo iz iste opstine zile :cao:
Koje si seme secerca kupio?
Ja sam merio kod mene zemlju termometrom na dubini oko 5 cm trenutno je oko 13 stepeni, firma koja prodaje secerac savetuje da se seje kada temperatura predje 12 stepeni :veseljak::
Ja cu sejati posle vikenda od 19-tog aprila za 18-ti javili kisu:kisa:, razmak 70X20 cm:ppozdrav:
 
Kad sam kupovao preparate za voće uzeo sam dve kesice,zaboravi sad tačno ime 'bem li ga Superior je proizvođač.Ja to sve amaterski radim i u malim količinama.Mislio sam da sadim pre neki dan kad je bila ona vrućina al' sam rešio da sačekam taman fino sad ova kiša da popuni vlagu na površini i tamo u četvrtak,petak kad opet ogreje.Isto sam ija mislio 70x20 cm :cao:.Kako meriš temp. u zemlji?
 
Pa imas termometre za menljiste ovako izgledaju i nisu skupi
termometar-za-tlo.jpg
 
Nazad
Vrh