Krunjaci kukuruza, koji su najbolji za jedno dobro domacinstvo????

A sto u prikolicu?To krunim za stoku da imam za desetak dana i dok se sapurine ne potrose pa posle opet a kad mi treba za u prikolicu onda mi trebaju jos dvojica.Onda krunim direktno u prikolicu(skinem ovaj nastavak).Kada radim u burad netreba mi niko..............

Izvini nisam znao da krunis za stoku... :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

fotografija-0090.jpg
[/IMG]

Jer bi mogao nesto vise da mi kazes o tom krunjacu??? I ja sam u fazi da napravim krunjac pa neznam jer ovaj tvoj rucni rad ili ne???? A ako jeste od cega je osnova.. Moze li jos slika???? :ppozdrav:

Pa dosta te je kostao remont... Ja bi nesto napravio ali idalje skupljam ideje i savete..

Ja imam taj krunjac. Krunjac je extra, znaci neunistiv, 20-25 min zmajevka do vraha puna. Ima svoj motor lambordini od 21ks nikad mu nisam dao vise od 3/4 gasa. Leti kad je ekstra suv kukuruz na pola gasa radi punim kapacitetom. Ja moj krunjac prodajem pa ako je neko zainteresovan moze da se javi na broj 0637142299

- - - - - - - - - -

Pa dosta te je kostao remont... Ja bi nesto napravio ali idalje skupljam ideje i savete..

cira 92..mi smo napravili od krunjaca na rupe da bude bubnjar evo kako to izgleda moze da kruni i usluge po selu..
fotografija0013w.jpg
.
fotografija0016a.jpg
.
fotografija0017g.jpg

fotografija0020z.jpg

fotografija0021u.jpg
..tera ga motor 14ks..iucinak mu je nekih 8t na sat..imas i video nekoliko strana u nazad..

pa naravno da je bilo..pravila se komplet nova traka..drzaci za motor..prenosi..bubanj korpa..i jos dosta stvari..ali sve se da uraditi..mi smo ga uradili preko zime kad nema posla pa polako..

molim vas za par informacija o krunjacima kukuruza ....
brzina obrtanja bubnja tj ugaona brzina ... da krunjac ne lomi komuse ( cokanje )
ako moze ....
pozdrav ...

brzina obrtanja bubnja tj ugaona brzina ... da krunjac ne lomi komuse ( cokanje )
ako moze ....
pozdrav ...
od 400 do 500 obrtaja tako je kod mene.. pozz

- - - - - - - - - -

Sta mislite o ovom krunjacu??? Bas sam se zainteresovao za njega da idem da ga kupim.. Cena mi deluje primamljiva a i krunjac je dosta veliki.. Sta vi mislite ???

http://www.polovniautomobili.com/oglas2991075/rucna_izrada_krunjac_za_kukuruz/

to je za jedno domacinstvo sasvim dovoljno..ali nije za usluge..

ako moze ....
pozdrav ...
nasao negde u literaturi da se krece od 9,4 do 14,5 ms ( -1)
a zazor bubnja i pod bubnja od 25 do 40 mm

Doboš na mom krunjaču treba da ima 650 obrtaja da bi krunio punim kapacitetom ali moram da izmjerim prečnik da bi vidili o kojoj se obodnoj brzini radi.

sta je bolje da uzmem ovakav krunjac sip polovan ali u dobrom stanju za 400e. ili da uzmem pomak krunjac nov za 900e. interesuje me kako se pokazao ovaj sip krunjac.jako mi se svigja.kako se krece cena polovan ovakav krunjac?
2vm5vro.jpg

Pozdrav svima.Odlična tema.
Šta mi preporučujete da uzmem, Lifam ili Poljostroj Odžaci ?
Na Net-u, na oglasima, sam našao dva primerka, oba su ofarbana,interesuje me vaše mišljenje.

Lifam - Ideal 80 (Stara Pazova) prekrupač/krunjač:

2q1i.jpg

0yqn.jpg

6s97.jpg

id9r.jpg

gbe4.jpg

Poljostroj Odžaci, prekrupač/krunjač :

598v.jpg

0hjy.jpg

s2dz.jpg

5nti.jpg

cinp.jpg

9rmv.jpg

Cena za Lifam je 200evra, spustio bi na 180evra.
Kaže da nije farban nikada i da je radio 10h.

Cena za Poljostroj Odžaci je 220evra ,spustio bi na 200evra.
Iz slika se vidi da je remontovan, kupljen za 50evra,ulozeno 30tak evra, zarada čisto 120evra.

Dakle, šta uzeti?
Treba mi za maximum 3tone da okrunim kukuruz i eventualno neki koncentrat da pripremim.

Koliko sita se dobija uz oba prekrupača?
Takodje me interesuje da li mogu da okrune kokičar kukuruz, uz obzir da je zrno dosta manje..?

Poljostroj,ako mislis da krunis,a ako mislis da samo meljes onda lifam,jer lifam lomi sapurinu ili tuluzdje kako ko kaze...Ja sam prodao Lifam i kupio poljostroj,nebo i zemlja...

Mi kod kuce imamo Poljostroj, jos ga deda i baba kupili ko zna kada, samo sita menjamo i to je to. Do nedavno smo sa njime krunili i krupili bas dosta, dok su bile krave i svinje, nikakvih problema nije bilo. Meni i na oko izgleda kvalitetnije od ovog drugog ali da ne gresim dusu :osmeh:.

Nazad
Vrh