Kruška

Lepa kiša bila 17.07., pa se lepo i uradilo...nadam se da će nešto ponovo kapati od nedelje...zahlađenje sigurno, a kiša upitna...

Freza očišćena, potom i oprana

Inače, podignuta pšenica na novokupljenoj njivi gde treba da produžim kruškar., a i da očistim jedno 5m širine obale koje nisam jesenas odradio zbog tog žita...btw, kombajner kao i većina...podigao kosu maksimalno i ostavio poprilično nepokošeno...morao sam da pokosim rotacionom jer je počela i trava da kulja kroz onu slamu...

Ovo treba da ukrčim

Mali STIHL duvač radi pravi posao na njivi

Konačno sastavio celu parcelu...juče posađena S.Marija ( I klasa) i nešto Viljamove ( 5% kao oprašivač).
Prvo potanjirao lepo izmrzlu zimsku brazdu, potom busačem odradio rupe, zatim sadnja ( stajnjak i dobro zaliveno)...nisam uapeo da postavim zas. mrežicu, pa se sadnice baš najbolje i ne vide.Kad budem.i to uradio, poslikaću ponovo jer će se bolje videti cela parcela.

Jeste...kod mene je već 10-ak godina..radi odlicno...burgija fi 45, može do 80 cm u zemlju.Reduktor je od Mercedesa...odrađena dosta masivno i jako.

Koliko jer koštalo otprilike?
Ja imam onaj motorni kineski bušač fi 200, pa se razmišljam dali bi on mogao da uradi nemu malu bašču na nagibu gde nemože da dođe traktor.
Dali je premali prečnik za sadnju šljive fi200?

Pa jeste fi200 premalo...me može lepo da se podbije sadnica sa jedne strane, , plus razvoj korenovog sistem je neuporedivo bolji i brži kod veće rupe...ovaj sam platio 600e, ako se d9bro sećam...a imam STIHL -ov bušač sa 3 burgije...i jedan Scheppach koji je bio ispomoć STiHl-u kada sam radio neke ograde i atubove po voću.

Nazad
Vrh