Kruška

Да се надамо само добром....

Како се нервирам када погледам прве крушке које сам купио и посадио... било је само јел имаш - имам... вероватно су на МА подлози... то неће да расте.. неће да се грана... мораће да се гура компост и стајско ђубриво... (не употребљавам вештачко)
Мада ни на БА подлози нису много ''одмакле''... мораћу да их ''гурам'' на разне начине.... али биће то у реду....

I ovde se ne vide slike...aj ponovo za one koji mi pišu u inbox da se ne vide...

8. marta posađena ona manja parcela koja je zimus čišćenja (ko je pratio tu rabotu u temi "Trimeri" zna o čemu pišem).
Sađena Santa Maria (90%) i Viljamova (10%) na 2.90 x 1.80, odmah postavljena i zaštita od zečeva kojih tu ima poprilično.

Potom postavljeni i kočići, dupli (jedan za koji je privezana sadnica, a drugi kao blokada pipalici,,,to mi je jednostavnije nego da krivim vrat radeći sa ručnom komandom iz traktora, bar meni)

Završio i čelo njive koje nisam stigao prošli puta da iskrčim (mali Oleo-Mac i teleskopski Stihl), a smeta za okretanje.

Santa Marija je sorta kruske koja najbolje napreduje na dunji i jedina na dunji koja u punom rodu ima i porast.
Po meni mozda i najbolja sorta za posrednika kod kalemljenja nekompatibilnih sorti kruske na dunji - jer ima bolji spoj sa dunjom nego kaludjerka
Aj bas cu ispratiti kad mi cveta druardova - mozda ona moze za oprasivaca jer to je sorta koja jako lepo se cuva cak i bez prskanja ostalo mi je plodova za konzum u februaru - bolje od kaludjerke

Nazad
Vrh