Kretanje cena tovnih pilića:jednodnevni,žive vage i očišćeni.

Ако неко има информацију - колика је цена "килаша" хвала
2dvmkb6.jpg
 
Kod mene ka apotekama 190,na kucnu adresu 210.Neki cak idu i po 220.Nedostatak je jaja,tj jednodnevnih pilica.Kad lose ide prodaja jednodnevnih,ink,stanice ubacuju ne prodate jednodnervne i prodaju ih kao dvo,tro i cetvoronedeljne.S obzirom na nestasicu jednodnevnih,ista se odrazava i na vece pilice.:ppozdrav:
 
Sama, šteta što si mi relativno daleko. Verujem da na osnovu onog što si pisao da su tvoji pilići prilično 'čisti' i spolja a i iznutra. Meni bi takvo pile odgovaralo sa što manje antibiotika i veštačkih dodataka. Ali s obzirom da ne uzimam veliki broj....
 
Ovo se zove cena :bravo:6,9e po kg.:osmeh: https://www.hofmetzger.de/suppenhuhn.html inace u Lidl Hrvatska je sa 21% akcije oko 250 dinara,a kod nas isto u Lidlu 170.Jel to sto se ne proda u Hrvatskoj,dolazi kod nas,ili je to nesto ispalo na pod ili sta vec? Da nije zalosno,bilo bi smesno.
Inace bio pile u Nemackoj je oko 11e
 
@SAMA , ima tu nesto.. Na lidlovim pilicima pise nesto tipa proizvedeno: hrvatska , mesto klanja hrvatska , mesto pakovanja srbija ... Sto je jos zanimljivije hrana za pse je 200 din kg :bravo:
@tanja-pedja ne znam na veliko ali znam sta su mi ponudili ovi tezgarosi na pijaci pre 2 nedelje... 120 din/kg zive vage ... tako da sam odma produzio dalje... Kad bude 140-150 onda cemo da pricamo
 
Ima hrane za pse i od 90 dinara... a kad ga vežeš na kolibu baciš mu klip kukuruza pa ako je gladan neka gricka... U subotu skinuli 9 naprednijih tovnih pilića koji su hranjeni mešavinom raznih mlevenih i ne mlevenih žitarica i 10% koncentrata za koke nosilje. Pilići su kupljeni tronedeljni i redovno su pasli travu i kod nas su bili 70 dana. Dobijeno oko 20 kg mesa a prosek oko 2,2kg očišćeni. Kada bi ih prodavao očišćene ne bih da za ispod 1000 dinara po kilogramu.
 
Ima i kod nas u lidlu po toj cijeni a mi hranimo na malo tak da nam nije sila prodat da dajemo ispod cijene , ni guske ni patke ni curke ni pijevce isto tak ne dam ispod cijene a i živinu drzim iz ljubavi a roditelji pomazu posto sam srednja škola pa ne stignem sve sam
 
Molio bih clanove da iznose tacne informacije o ceni,da se ne bi unosili zablude.Cena piletine u Hrvatskoj i Srbiji se razlikuju taman toliko,da se od fantasticne zarade ide u fantastican minus.Lidl akcija onomad sa 41% snizenja je u Hrvatskoj bila 248,spram nasih 170.Trenutno su kod nas i dalje 170,a u Hrvatskoj ih nema na akciji,te pretpostavljam da su skuplji.Zivi pilici po oglasima su 210 i skuplji,spram nasih 150 i nize.Preko oglasa su ocisceni u Hrvatskoj 350 i vise,spram nasih 240,pa na vise.Sve to govori o VELIKIM razlikama,koje znace rentabilnost u proizvodnji.
 
Nazad
Vrh