Sapatnik
Član
Боље нешто нестероидно због употребе млека ако стане на ноге. Ако се млеко неће користити може и декса.
Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probali smo nikako nije mogla ali je posle sama ustala, mislim da ne bi mogla posle toga ni da stoji da je atrofija mišića.7 dana je previse da krava leži, atrofiraju mišići i bude problem.Trebali ste je dizati odmah prvog dana, dati Dexametazon i bilo bi u redu.
Hvala. Probaćemo sve.За ту већу рану очистити и завити газом. Сваки дан мењати и чистити док се не почне затварати, чим почне да зараста може прашак за ране дермовет и слично. Ни једна крема ни маст на живу рану.
А та рана што је на зглобу је проблем. Може да дође до инфекције хрскавице и течности која се налази у зглобу. Исто тако редовно чистити јодом и превијати, па прашак за ране.
Ту би помогло гентамицин или окситетрациклин.
Hvala puno. Trudimo se. Veterinar je bio više puta ali ništa pametno nije rekao. Samo je govorio ako je ona ustala i stoji bice njoj dobro. A to sto kad legne tačnije padne opet ne može da ustane za to nema rešenje. Javiću šta je bilo.Можда би било најбоље да што пре позовете ветеринара да је погледа. Посебно због тих рана, можда је нека озбиљнија повреда. Ако чекате да се нешто само од себе деси, можда буде касно за краву. Такође и за теле...
Ми одавно не држимо краве, али док су ми били живи баба и деда, док је штала била пуна, дешавало се да крава не може устати после тељења. Моје лаично мишљење је да је важно припремити краву пре тељења, хранити је адекватно; сећам се да је деда у мешавину јарме, мекиња и житарица додавао сточну креду, со, по потреби и коштано брашно — вероватно ће неко од форумаша знати шта је кључно. Али можда ће најпре ветеринар знати шта је најбоље учинити у овом конкретном тренутку.
Са срећом, надам се да ћете успети да сачувате и опоравите краву.
Можда би било најбоље да што пре позовете ветеринара да је погледа. Посебно због тих рана, можда је нека озбиљнија повреда. Ако чекате да се нешто само од себе деси, можда буде касно за краву. Такође и за теле...
Ми одавно не држимо краве, али док су ми били живи баба и деда, док је штала била пуна, дешавало се да крава не може устати после тељења. Моје лаично мишљење је да је важно припремити краву пре тељења, хранити је адекватно; сећам се да је деда у мешавину јарме, мекиња и житарица додавао сточну креду, со, по потреби и коштано брашно — вероватно ће неко од форумаша знати шта је кључно. Али можда ће најпре ветеринар знати шта је најбоље учинити у овом конкретном тренутку.
Можда би било најбоље да што пре позовете ветеринара да је погледа. Посебно због тих рана, можда је нека озбиљнија повреда. Ако чекате да се нешто само од себе деси, можда буде касно за краву. Такође и за теле...
Hvala. Trudimo se. Javiću šta je bilo.Можда би било најбоље да што пре позовете ветеринара да је погледа. Посебно због тих рана, можда је нека озбиљнија повреда. Ако чекате да се нешто само од себе деси, можда буде касно за краву. Такође и за теле...