Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

I opportunity bank netraži potvrdu o izmirenom porezu

Sve banke traze uverenje o izmirenim poreskim obavezama. To je uputstvo Narodne Banke Srbije po kojem banke moraju da postupaju. Podnosilac zahteva mora da ima izmirene obaveze dok zirant moze da ima dug.

Dnevnik.rs:

Паорски зајмови с каматом од четири до шест одсто

И ове године пољопривредници ће моћи да рачунају на повољне кредите банака и осигуравајућих кућа, чије ће камате делом плаћати држава, а износиће од четири до шест одсто, у зависности од врсте производње.

Инвестирање у пољопривреду лане било шест милијарди

Банке би требало да почну да примају захтеве за те зајмове за петнаестак дана. Министарство пољопривреде, наиме, преузело је обавезу плаћања дела каматне стопе банкама те ће фиксна каматна стопа на неотплаћени део кредита за биљну производњу бити шест одсто. Толика ће бити и камата за набавку механизације и опреме, док ће каматна стопа за кредите за набавку стоке износити четири одсто.
Кредити су динарски, максимални износ за носиоце регистрованих пољопривредних газдинстава је пет милиона динара, а за задруге до 15 милиона. Период отплате кредита је од годину до три године, уз могућност коришћења периода мировања у отплати главнице до године, који је обухваћен периодом отплате кредита.
Министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић потписала је уговоре с представницима представницима 17 банака, међу којима су Комерцијална банка, Интеза, Прокредит, НЛБ, Хипо Алпе-Адрија, Креди агрикол, Сбербанка, ОТП, АИК, Ерсте и Опортјунити банка, Поштанска штедионица, као и четири осигуравајуће куће – „Дунав”, ДДОР, „Глобос осигурање”, „Ђенерали”.
Уз позив пољопривредницима да се пријављују и користе те повољне зајмове, министарка је нагласила да је то велика подршка произвођачима који намеравају да осавремене производњу и подигну конкурентност.

Она је нагласила да су кредити у прошлој години довели до инвестиција вредних око шест милијарди динара. Министарка је након потписивања уговора рекла да је то наставак добре сарадње с банкама и осигуравајућим кућама уз подршку Министарства финансија, односно Управе за трезор, и да је ресорно министарство опредељено да помогне пољопривредницима да дођу до повољних кредита.
Потписници јучерашњих уговора сагласни су у оцени да се уз помоћ субвенционисаних зајмова на најбољи начин може подићи ниво инвестирања у опрему, механизацију, производњу...

Пошто се претходних година мера субвенционисања камате на пољопривредне зајмове показала ефикасном, а сарадња с осигуравајућим кућама и банкама добром, одлучено је да се добра пракса настави. Министарка Богосављевић Бошковић нагласила је да је као резултат таквог вида подршке и кредитирања, прошле године инвестирање у пољопривреди било шест милијарди динара.
Како је јуче изјавио извршни директор за послове са становништвом у Комерцијалној банци Живојин Сабић, од тога је та банка одобрила кредите од око милијарду. Он је најавио да ће ут финансијској кући пријем захтева за пољопривредне кредите почети између 10. и 15. априла.
Подршка је намењена кредитима за развој сточарства, ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства и инвестициона улагања у пољопривредну механизацију и опрему.

С. Глушчевић

Регресира се и осигурање
Пољопривредницима је на располагању је и регресирање осигурања, усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња у износу од 40 одсто премије осигурања. Регистрована пољопривредна газдинства ће и ове године моћи да конкуришу за бесповратна средства за подизање вишегодишњих производних засада воћа, винове лозе и хмеља, као и подстицаје за инвестиције у примарну пољопривредну производњу и то од 40 одсто износа инвестиције, а за подручја са отежаним условима рада у пољопривреди у износу од 55 одсто вредности инвестиције.

Subvencije.rs:

Фонд за развој пољопривреде: Додељено 528 кредита за пољопривреду
%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%98%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%98-%D0%BF%D0%BE%D1%99%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D1%80%D0%B4%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%99%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B81.jpg

Фонд за развој пољопривреде: Додељено 528 кредита за пољопривреду

Кредит за пластенике,
Кредит за противградне мреже,
Кредит за телад за тов,
Кредити,
Кредити за механизацију,
Кредити за наводњавање,
Кредити за пластенике,
Кредити за телад за тов,
Фонд за развој пољопривреде
март 31, 2015

Покрајински фонд за развој пољоприврде из Новог Сада, објавио је списак корисника пољопривредних кредита који су прошли на конкурсу који је фонд расписао у фебруару, а који се завршио 16. марта 2015-те године. Укупно је на конкурсу прошло 528 апликаната.
Највише кредита је додељено за пољопривредну механизацију, укупно 308, док је најмање интересовање изражено за кредите за противградне мреже, укупно 24 кредита.
Структуру и спискове корисника по кредитним линијама , можете погледати у наставку текста.
%D0%92%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%98-%D0%B4%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%99%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D0%BF%D0%BE%D1%99%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D1%83-2015-%D0%BE%D1%98-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8.jpg

Kakva je procedura posle odplate kredita gde ici kome se obratiti,sam traktor je zaloga misim da treba nesto da se preduzme po tom pitanju sta mislite?
Mislim da mora da se odjavi (ili kako se vec kaze) zaloga i hipoteka,a to ce verovatno morati da se plati.Znacu tacnu informaciju ovih dana,jer je i meni potrebna :osmeh:

Kakva je procedura posle odplate kredita gde ici kome se obratiti,sam traktor je zaloga misim da treba nesto da se preduzme po tom pitanju sta mislite?
grunt moras ici u banku da se pokrene brisanje hipoteke a mislim da sa potvrdom o otplacenom kreditu ides i u APR za brisovnu dozvolu-normalno takse ces "platiti"

Sve banke traze uverenje o izmirenim poreskim obavezama. To je uputstvo Narodne Banke Srbije po kojem banke moraju da postupaju. Podnosilac zahteva mora da ima izmirene obaveze dok zirant moze da ima dug.

Da sve traze o porezu na zemlju i imovinu, ali u intezi ne traze i potvrdu o placenom porezu na Penzisko i Invalidsko zdravstveno osiguranje.

Meni su u banka Intezi u Sremskoj Mitrovici trazili potvrdu o izmirenom PiO.
Ne znam cak i na papiru koji su mi ostampali sata sve treba da skupim i da im odnesem od papira stoji da je potrebna potvrda o placenoj porezi na imovinu . I bas sam pitao tog lika a potvrda o PIO , on mi kaze samo sto je napisano na papiru koji sam ti ostampao. Mada ja nisam ni podneo jos zahtev.

Nazad
Vrh