Kotobanje

Kod nas dosta ljudi koristi prerađeno ulje sa spoljnih strana koje nisu u dodiru sa klipovima, dok je laneni firnis bio jeftiniji mazalo se i sa njim, ali sada...:sta:

Danas sam gledao na najlon pijaci u NS i nigde nisam video. Gde bi mogli da se nađu "ankeri" koji idu u betonsku ploču i na koje se vare cevi čardaka ?

Verovatno ću sam i praviti. Mislio sam da ću pronaći povoljno, jesenas ih je bilo, ali...

Poslednja izmena:
Iscitao sam temu vec nekoliko puta pa sam u nedoumici jer su misljenja razlicita pa mi treba pomoc!Poceo sam da pravim okrugli cardak u pecniku ce biti 5m sirine,a visina oko 5m posto je na dobrome mesto odnosno dobro pozicioniran sto se tice vetrova(stalna promaja) dali bi morao praviti tunel kroz sredinu i kolikog precnika?

Nisam nigde video okorugli caradk bez tunela, mislim da bi na precniku od 5m morao imati tunel min 80 do 100cm! Nek je sa srecom gradnja i da ga svake godine punis do vrha!!:ppozdrav:

Baxter82 i Prnjavor3 poslusacu vas i napraviti tunel bar od 80cm ja kada sam poceo da ga konstruisem onako dok nisu stubovi postavljeni nije izgledalo tako veliko ali sada je to ogromno cak je i moj kolega prokomentarisao "brate sta je ovo":osmeh:!Nadam se da ce ove godine biti bar do pola pun a od dogodine dace Bog i ceo!:ppozdrav:Slike cu staviti kada ga zavrsim!

Tomo VS; Tunel obavezno! Moj čardak je prečnika 400 cm a tunel je 50x50 cm. Da nije njega sa sigurnošću tvrdim da bi se u sredini ubudjao i propao. Tunel mnogo znači.

img20130926115334.jpg

prosirio sam malo kapacitete :osmeh:

2,5 vagona kad ga napunim skroz (proracun), ali obzirom da je ovo prvo punjenje videcu kada prodam koliko je stalo. Ali ove godine nije 100%pun

Ma zbog tih sam cardaka i pitao jel treba ventilacija ima ih kod mene napravljenih jako dosta od armaturne mreze samo dole pobacaju palete i nigde ventilacije i ni na jednome krova ako navuku neku ponjavu i to je sve,a gazde mi tvrde da se ni jednome nije ukvario kukuruz!

kolika je visina i dijametar na ovom sto je na slika od armature? pricao sam so jedan covek kaze armatura fabricka je 6metra on doda jos 2 metra i ga savije u krug.unutar ni tunel ni nisto. vec 2godine radi tako kukuruz se nije kvario.odozgora isto so najlon. ja sam hteo da pravim veliki cardak ali izgleda i ja cu uraditi ovako za sledecu godinu.

Nazad
Vrh