Korišćenje pretrage

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
8.121
Lokacija
Apatin
Poljoinfo forum ima integrisanu pretragu, te na taj način omogućava korisnicima da brže pronađu potrebne i željene informacije.

Gostima na forumu je onemogućeno korišćenje pretrage, već je ona samo dostupna registrovanim korisnicima.


Pretraživanje se obavlja upisivanjem traženog reči ili kombinacije više njih u polje, a potom se klikne na ikonicu sa prikazom lupe koja se nalazi sa desne strane polja ( akciju pretrage možete da pokrenete i kad posle upisivanja reči koju tražite, kliknete na Enter na tastaturi ).Kada se klikne u polje, izlazi malo prozorčić koji nudi da obeležite da li želite pretragu samo naslova tema ili i pretragu svih postova na forumu.
Ukoliko nijednu od te dve opcije ne obeležite, pretraga će obaviti po oba osnova. U principu je bolje kad se odlučite da pretragu prvo obavite samo u naslovima tema, pa tek potom i u postovima, ukoliko niste zadovoljni prvim rezultatima.


Automatski je ograničeno da se broj rezultata svede na 500, ali to je slučaj sa baš popularnim terminima.


Ispod polja za upis reči se nalazi link ka stranici za Naprednu pretragu, a koji se koristi za bolje filtriranje rezultata. Napredna pretraga ima dva moda rada, koji se nalaze u dva odvojena taba.


• Search Single Content Type
• Search Multipe Content Types


Svaki od ovih tabova sadrži dodatna polja u koja možemo da dodatno podesimo način filtriranja pretrage. Na primer ukoliko u redovnoj pretragi tražimo termin traktor, dobićemo veoma mnogo rezultata. Naprednom pretragom pretragu možemo podesiti samo na deo Voćarstvo i u rezultatima pretrage će se pojaviti samo rezultati gde se pominje traktor u delu foruma posvećenom voćarstvu.
 
Vrh