Kontejneri za rasad

ja juče oprao 30 kontejnera u 15 l vode +1 l varikine 30 sec i ispiranje u buretu kišnice.
iako je ispran kontejner ima miris na hlor.
 
Pozdrav drugari,jel neko probao sa cinebom,na 50-ak l vode dajem 4-5 supenih kasika cineba i evo godinama bogu hvala sve u redu.
 
dobar je cineb ali ga nema više na tržištu crkla župa.

malo ima jak miris kada zalivaš rasad.
može umesto cineba i kaptan i mankogal slično deluje.
 
A jel protiv poleganja rasade koristite neku preventivu tipa Previkur ili Balb ili sl zalivanjem u tri faze?
 
A jel protiv poleganja rasade koristite neku preventivu tipa Previkur ili Balb ili sl zalivanjem u tri faze?
Balb ništa ne valja, samo previkur energie. Ja previkurum zalijem čim posijem,tj. prvo zalijevanje ,pa onda još jednom prije pikiranja, i jednom folijarno prije sadnje....i nema problema.
 
ja juče oprao 30 kontejnera u 15 l vode +1 l varikine 30 sec i ispiranje u buretu kišnice.
iako je ispran kontejner ima miris na hlor.

Varikina može da se ispere samo u toploj vodi, i to puno tople vode... pitanje je šta uraditi sa tom vodom koja će da pobije sve gde god da je prospeš?? Osim tog vrlo nezdravo za udisanje.
Plevaku je to mogle da se desi i prve godine, sterilizacija ima svrhe samo ako si imao neku jaku zarazu predhodne godine. Nema potrebe da sami sebi stvarate posao.
Dovoljna i je i solarizacija na jakom suncu nekoliko dana i pakovanje na suvom mestu.
 
Poslednja izmena:
Da se nadovezem u vezi sterilizacije....stiroporske kontejnere od duvana prosle godine sam pripremao za rasad salate. Prvo sam ih peromatom oprao i sterilisao tako sto sam sa varakinom u rastvoru sa vodom po uputstvu mislim da je jacina varakine 25% odnos je mislim 1:4 i bio sam prezadovoljan izgledom, kao novi. Rasad nije uspeo,jer sam pogresio nakon sterilizacije nisam isprao vodom,vec sam uradio setvu cim su se kontejneri osusili. Covek od kojeg sam kupio rasad kaze da on to radi u vreloj vodi sve iznad 80 stepeni radi posao. Drzi potopljeno mozda 5 do 10min i vadi,bez dodavanja hemikalija.
 
Da ne otvaram novu temu,da pitam ovde.
Gde ima da se kupe kese za rasad,da se koriste umesto saksija a da budu povoljno?
 
mene interesuje gde u okolini novog sada ima da se kupe stiroporni kontejneri od 160 rupa??..... u glavnom iz moje okoline radnje treba da dobiju kontejnere od svojih dobavljaca za neke 2 nedelje, ali ne bih da cekam bas tolko.
 
Ima kesa kod nas u Aleksincu, prodaju se na kilo, ja ih uzimam za rasad paradajza svake godine. raspitacu se koliko kostaju sada.
Bile su oko 400 din/kg.
 
Trebaju mi saksije za rasad 7*7*7,ima ih kod mene u poljoapotekama uprodaji i cena je 1.8 din po komadu.Ja sam pre mesec dana nabavio 3000 kom na internetu po ceni od 0.95 para od nekog lika iz vrnjacke banje.Po kojoj vi ceni nabavljate cisto me interesuje i dali ima neko na prodaju bilo koju velicinu po nekoj povoljnoj ceni?
 
nasao sam stiroporne kontejnere od 160 rupa po 136din.... sto se tice saksija 7x7x7... kod nas su 1.4 din... sto je po meni skupo.... izgleda da samo u vrnjackoj banji ih proizvode... posto ovi prodaju njihovu robu.... sad koliko moze biti kod njih treba zvati i raspitat se.... inace firma se zove metaloplastika... ima web stranicu na netu
 
Ja sam kupio 2000 casa u firmi KESA Pejkovac dimenzija 9*8*8 po 2 din po komadu nisu loseg kvaliteta.Kod njih sam isto uzimao i foliju za salatu busenu veoma je kvalitetna a cena je smesna.
 
Nazad
Vrh