Koji traktor koristite?

Pa zato se i kaže"koliko para toliko i muzike".Nije to ništa strašno.Rešiće se na prvom servisu.

Pa ne mogu to reći jer sa rusom još nisam ništa ozbiljnije radio.Na prvi utisak je YTO 904, bez obzira i ne gledajući što je jači, daleko napredniji i bolji traktor u svemu što sam do sada mogao zaključiti.Znači ne curi,manje je bučan,daleko udobniji.....videćemo kad upregnemo ruju za ostalo.

Pa ne mogu to reći jer sa rusom još nisam ništa ozbiljnije radio.Na prvi utisak je YTO 904, bez obzira i ne gledajući što je jači, daleko napredniji i bolji traktor u svemu što sam do sada mogao zaključiti.Znači ne curi,manje je bučan,daleko udobniji.....videćemo kad upregnemo ruju za ostalo.
Jedino što je rus u prednosti da ima puno više brzina od Yto

@diklofen
Šta će ti 2 traktora približne snage? Jer ima vas više vozača ili nešto drugo je u pitanju?

Falio mi je traktor između IMT539 i YTO904 pa pošto se ukazala povoljna prilika nisam hteo ići na neki polovan od 60-70ks.Ruja će od 539 da preuzme sejalicu,prskalicu i špartač.Dobiće svoj veći rasipač,sejalicu žitnu od 3m i verovatno plug obrtač 2+1(do jeseni).

Sto izbacujes fergusona iz tih lakih poslova?Setva,spartanje,setva zita za te stvari je 539 izmisljen,bar je to moje misljenje.

Pa prskalicu imam od 660 litara i nema šanse da je on nosi ni sa prednjim tegovima.Pneumatska sejalica mu je takođe dosta teška i ima muke sa njom.Ciklon mi je i ovako mali i hoću da ga menjam pa idem na veći.Žitna sejalica mi je 15 redi i više ne zadovoljava obradu trenutnih površina koje radim.

Prskanje i rasturanje vestaka su brze operacije pa nije bog zna kakva razlika u potrosnji,ali u setvi ce rus da ti trosi znatno vise nafte.Opet i setva zita sve zavisi od sejalice kakvu kupis ali IMT i Poljostroj nosi(ovu drugu malo teze ali ide).

Pa planiram da kupin neku sejalicu od 3m.Takva prazna je otprilike teška 600kg.To je već puno za 539,a gde je još seme kad se sipa.I da zaboravio sam da kažem da od ruje najviše očekujem u prevozu sa jednom kamionkom od 10-12tona.

Pa da doveze seme na njivu,naftu kad se ore.....u žetvi da uskoči sa malom prikolicom od 4t ako treba,u slučaju kvara i pucanja guma da doveze i odveze,setva deteline u proleće i jesen,oranje bašta u jesen...... i naravno ukoliko ruja zakaže da uskoči na stare dužnosti.
Greota je traktor sa kojim je sve početo i zarađeno prodati.

Ovo je izjava za ponos,svaka cast."Greota je traktor sa kojim je sve početo i zarađeno prodati". Prvo smo imali zetora 2511,deda se jedva rastao sa njim,kapital je zaradio veliki.Posle smo kupili torpeda 55 sa prednjom,pa sam posle ja uzeo rusa 52,staru.Kad sam prodao rusa uzeo sam novog 1025,nisam toliko bio vezan za njega vozio sam ga oko 10 godina.E kad je doslo do povecanja povrsina,a torpedo je trazio ozbiljan remont.Kupio sam novog zetora,pa je torpedo morao da ide dalje.Srce me je bolelo,mnogo sam radio sa njim do zadnjeg momenta.Covek je napravio traktorcinu od njega,ali ja nisam hteo da ulazem vise.Ipak je novo novo.

Isto tako i ja nikad ne bi prodao Vladimirca on je sve stekao,zao me ista vise da trazim od njega.... Ja kad bi kupovao sad neki traktor nov na mesto od Vladimirca jednostavno ne bi mogao da ga prodam jer je dedin i on ce da ostane jedna velika uspomena,sredicu ga ma koliko kostalo i ostaviti ga da se samo nekad provozam sa njim ili neki sitni poslic ali bas sitni kao sto je receno da donese naftu na njivu ili da parkira prikljucke jer je bez kabine i moze da udje u neke garaze gde ostali traktori nemogu... Stvarno lepo receno "Greota je traktor sa kojim je sve početo i zarađeno prodati" ...:bravo:

IMT 533 IMT 539 IMT 542 IMR 65 YTO 1204 i New Holland SNH704

Ostale slike na 59-vetoj str.
sam4069.jpg

Nazad
Vrh