Koji traktor koristite?

nikola indjija
sad imamo iste masine, smo ja imam i 1025...
dobre masine...

IMT539,IMT560,Ursus 902b,Zetor 5748,Belarus 892,Belarus 923,New Holland 8770
DSCN7429.jpg

DSCN7432.jpg

zetva2006006.jpg

Image548.jpg

ja koristim iskljucivo zetor 5718(55ks) imam oko 20ha zemlje i mogu vam reci da sam prezadovoljan s njim.malo mu je tesko zimsko oranje posto koristim leopardov plug od 14 coli i orem izmedu 25 i 30 cm.rusa bi uzeo samo za oranje za ostale radove perfektan(sejanje branje kukuruza spremanje zemlje)jako mala potrosnja od traktora 4 cilindra i 55 konja.pozdrav svima

ako mtz-a najvise koristis u transportu,trebalo bi prednje gume okrenuti,..manje se trose...kazem iz licnog iskustva :cao:

tesin je napisao(la):
ako mtz-a najvise koristis u transportu,trebalo bi prednje gume okrenuti,..manje se trose...kazem iz licnog iskustva :cao:
Izvinite zbog :off_topic: , a dali si možda pokušao da razmeriš tj. proveriš podešenost prednjeg trapa?

jeste li vi čuli za konvergenciju i divergenciju ili ti otvoren i zatvoren prednji trap po pravili trap treba da je konvergentan od 3-5 %

pidikanac je napisao(la):
jeste li vi čuli za konvergenciju i divergenciju ili ti otvoren i zatvoren prednji trap po pravili trap treba da je konvergentan od 3-5 %

Slažem se da treba podesti trap no i MTZ nekad zna jest vanjski red ripni pa kako god ti naštimo trap.

takaozvani spur kao i na svim vozilima, mada ja mislim da ruseve konkretno malo pate i one opruge sto amortiziraju prednje kotace pa je i zbog toga problemcic nastimati špur.. ili mozda grijesim...

ja ga stelujem tako da cca 5-6 cm prednja strana tocka bude uža od zadnje strane prednjeg tocka.. stim da prije toga tockovi naravno stoje ravno a to napravim tako da povucem spagu sa kraja zadnjeg tocka na kraj prednjeg i jednu i drugu stranu i onda pojedinacno na krajnicima spone skupim prednju stranu prema unutra cca 2,5-3 cm nadam se da ce vam biti jasno, ja tako radim i nikad do sad nisam pogrijesio, naravno uvijet je da prije toga krajnici nemaju lufta i da nagib tocka stoji ravno i tad ako tako napravite nece trositi vanjsku stranu gume kao i unutrasnju........ da i uvijet je da traktoru gaz zadnji guma nije siri(vanjske mijere) od prednji a ako i je nije ni to problem samo malo dulje traje....

Ja merim raspon izmedju dve prednje felne ispred i iza prednjeg mosta i razliku stavljam da bude max 2mm! A kod orbitorskog volana stavljam potpuno paralelno, i onda se najmanje troše gume! Naravno preduslov je da nema lufta u sponama i akšen bolcnama!

Evo sada sam gledao u radionicku knjigu za IMT, konkretno za modele 558/560 ali trebalo bi da bude generalno za sve-odstupanje rastojanja merenog sa prednje strane u odnosu na rastojanje sa zadnje strane poprecne ose tocka treba da iznosi 2-4 mm!

Nazad
Vrh