Ja na mom stihl-u 341 sam za 6 godina potrosio dva maca duromatic dva pogonska prstena i sigurno 40 lanaca.Dakle jedan mac izgura 20 lanaca i jos uvek nisu odokativno za zamenu ali ih preventivno zamenim.Doduse ni lance ne potrosim do markera i menjam ih cim se potrose dve trecine ili se istegnu.Ne skracujem lanac nikad ma koliko da zubi deluju ok jer znam da je istegnutost posledica slabljenja elemenata za spajanje a sa time se nije igrati.Te lance i maceve dajem na poklon jednom komsiji koji ima istu kao moju testeru i svaki put me covek zeza i tvrdi da luksuziram.Njemu se naravno redovno desavaju pehovi u vidu pucanja lanaca kidanja dekla spadanja ,pregrevanje testere produvavanja semeringa i kojekave zezacine.Moja testera josuvek nije otvarana a njegovu sam vec dva puta generalno radio doduse bez zamene cilindra i klipa koji su za divno cudo perfektni.Dakle akrike semerinzi i lezaji na radilici.Isekao je boga oca sa njom i jos uvek je dobra po pitanju kompresije, ne bas kao moja ali dobra je.