draganpan
Član
Kakav kazan za pečenje rakije je najbolji?
Šta mislite o ovom kazanu ima li neko iskustva sa ovim?
Šta mislite o ovom kazanu ima li neko iskustva sa ovim?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Odlicno pitanje.jhona DERU je napisao(la):jedno pitanje za iskusnije "kazandžije" dali mora kazan da bude napunjen do vrha ? naprimer ako je kazan od 200l i sad zadnja tura koma je 120l dali se mora dodati voda do vrha ili nemora ? radi se o bakarnom kazanu , a rekli su mi da to mora zato što će bakar iznad nivoa koma da "gori" , kao ako nema koma nema šta da ga hladi , jel ima tu neke istine ili ne?
Kazan se nikada nepuni do 100% kapaciteta.
e ovo prvi put cujem da neko siopa vodu u gotov kom dok pece rakiju,moji i ne samo moji nego svi po preporuci kazandzije na jedan kazan stave kasiku masti da ne zagoti i to je toAleksa je napisao(la):. Recimo za sljivu nije potrebno mnogo vode dovoljno je 5l dok za recimo krusku ili jabuku mora da se sipa bar dvadeset litara na kazan od 100.
NA grešiš mislim ovako mast se stavlja al ne da ne zagori nego da neiskipi komiminamoji i ne samo moji nego svi po preporuci kazandzije na jedan kazan stave kasiku masti da ne zagoti i to je to
Iskreno, imam kazan od 160l i sipao sam u njega od 50 do 160 litara nikada mi nije zagorela rakija, a do sad sam ispekao preko 10 000l što sebi što drugima.
kada se prelaze kazan se razlozi da ne bi zapekao i drzi se osrednja vatra sve do poticanja rakije a onda se moze pojacati vatra
draganpan je napisao(la):lučana paprika...
Pa to ti je nesto kao lucani krompiri ili krompir salata.ivanhoe je napisao(la):draganpan je napisao(la):lučana paprika...Nikad cuo