Kazan za pečenje rakije

Jedan od boljih kazana u selu.Zasto ?
Tehnicki je dobar nije nigde truo,velik deo za kom oko 150litara,kapak se lako skida,stabarka velika tako da ima odlicno hladjenje,sve dihtuje znaci ne mora nigde da se lepi,mesac na dobrom mestu,sistem za pustanje koma dobro resen jedino sto je deo za sipanje visok kada se stavi nadogradnja zbog manjeg prosipanja i sto je lula na koju izlazi rakija na malo nezgodnom mestu,ali to pokriva cug koji ima na dimnjaku pa se moze nabacati dosta ogreva i onda se samo on odvrce ili ako krene jako da curi ne mora se gasiti vatra nego se zavrne.Sve u svemu ocena cista petica.
dxigde.jpg

novmlt.jpg

21kw02b.jpg

24qn7ld.jpg

312h6vm.jpg

treba mi broj od kazandzije iz Osecine ? Cebic Sreten iz Valjeva mi je daleko .......ima li ko njegove kazane i kako ste zadovoljni ?

ja imam tri kazana jedan duboki 100l neki slovenacki ,serpas 80l stari 21 godiste, i 120 l serpas 55godina ,svi rade ali samo za vlastite potrebe imo sam jos jedam na kolicima 100l po sto je i po selu malo popili nisu ispustli vodu iz tabarke i prevrnuli ga posle smo ga sredili i prodali nikad vise nije radio kao pre.

nema od davanja nista,kad te pita ne mozes da budes da ne das a vidis i sam sta se desava.....

Ajde da probam da postavim pitanje ovde pošto nema teme vezane za pumpe za pretakanje komine, mada se tu i tamo spominjala. Naime, pošto mi je grad malo zakačio šljive, moraću sve u rakiju. Potrebna mi je muljna pumpa za pretakanje komine(kljuka). Slikao sam kod nekog čoveka kako izgleda, postavljena je na kolica, postaviću sliku. Na kolicima je elektromotor i radno kolo u koje sa jedane strane dovlaći kominu, pa je onda pomoću nekih gumenih đonova gura dalje kroz crevo. Crevo je negde 60mm i ima dobar protok. Povlači tako što se u crevo sipa malo vode dok povuče. Inače bi je koristio da posle iskoštičavanja šljive izbegnem kofe za sipanje u burad za vrenje, a kasnije iz tih buradi da njom punim kazan. Sve što sam video od muljnih pumpi su potapajuće, ali bih ja voleo da nađem ovu na kolicima sa usisnim crevom. Ako neko ima neku informaciju bio bih zahvalan.

Dugo sam trazio odgovarajucu muljnu pumpu ili su cene astronomske ili su u ocajnim stanjima, resio sam sve za oko 5 000 RSD, sa dve woma-ove pumpe, kada vrsim cedjenje radim to kantama do resetke jer bi vecina pumpi lomila kostice koje su krupne pogotovo kod stenlija i cacanke lepotice, iz posuda gde cedim, procedjen kljuk pretacem malom pumpom koja se postavlja na busilicu i ima sjajan protok, a kljuk jabuke, dunje i ostalih kasastih vocnih vrsta pretacem womax-ovom pumpom i crevom od 26 mm.
Nadam se da sam pomogao. :ppozdrav:
Mogu postaviti slike kada se vratim u Srbiju ako bi vam znacilo.

Mi smo kupili prosle godine kazan od Radovanovic Ranisava iz Valjeva,prohromska tabarka 600l vode kazan 100l,kvalitetno odradjeno svaku preporuku od mene ima...

Evo kolege, kao što sam obećao kombinacija dve Womax pumpe, potopne i male pumpe za pretakanje koja se postavlja na bušilicu, postavio sam dve brze spojnice i za nekoliko desetina sekundi postavim sistem za pretakanje.

Womax W-VP 34

Crevo je klasično od pola cola, sa njom pretačem skoro sve, imam nekoliko, od rakije koja se cedi kroz filter papire, proceđenog kljuka od šljive, kajsije, višnje, trešnje, vrele vode iz rezervoara koja ide iz tabarke....

Drugu pumpu nisam slikao, oznaka je Womax W-SWP 750
Ovo su njene karakteristike:
- Napon: 230 V - 50 Hz
- Snaga: 750 W
- Kućište pumpe: plastično
- Protok vode: 13000 l/h max
- Dostava vode: 7 m max
- Maksimalna potopljenost: 5 m max
- Strana tela: Ø 15 mm max
- Temperatura vode: 35 °C max
- Priključak za crevo: 1“ (5/4“ Adapter)
- Dužina kabla: 10 m
[FONT=times new roman, times, serif]Slika ima dosta na raznim sajtovima pa možete da pogledate, eto nadam se da sam vam pomogao. [/FONT]:ppozdrav:

Hvala na slikama i trudu al caka je jedino u "procedjenom" kjuku, ja trazim ako moze nesto jeftino a da pretace kominu bez cedjenja!

Za petakanje komine uglavnom mozete naci tri tipa pumpe, vijcane f30 - f100, volumetrijske (fleksibilnim rotorom) od f50 pa navise i klipne pumpe. Obavezno sa reduktorom jer su kapaciteti veliki (od 200l/min, naravno to vazi za kapacitet pretakanje tecnosti). Nove nisu uopste jeftine!!! A sigurno ni polovne nemaju simbolicnu cenu..

Imali neko iskustava sa ovom pumpom. Da li može da pretače kom kruške.

Potapajuća pumpa za prljavu vodu Womax W-SWP 400/1

Karakteristike

• Potapajuća pumpa za prljavu vodu Womax W-SWP 400/1
  • Napon: 230 V - 50 Hz
  • Snaga: 400 W
  • Kućište pumpe: plastično
  • Protok vode: 8000 l/h max
  • Dostava vode: 5 m max
  • Maksimalna potopljenost: 5 m max
  • Strana tela: Ø 15 mm max
  • Temperatura vode: 35 °C max
  • Priključak za crevo: 1inch (5/4inch Adapter)
  • Dužina kabla: 10 m
  • Prekidač u plovku: da
  • Garancija: 12 meseci
  • Cijena: 4,390 din
A evo i link prodavnice: http://www.nonstopshop.rs/i-3737/potapajuca-pumpa-za-prljavu-vodu-womax-w-swp-4001

Kolega bane30 pa koliko vi toga imate kada vam je problem da pretačete ne proceđen kljuk ?
Nemam ne znam koliko, prosle godine sam imao 2500 kg komine od viljamovke koju sam prethodno ispasirao ali je vrila u podrumu zbog kontrolisane temperature. Prilicno je bilo zamorno sve to sneti i izneti napolje, ne vidim zasto je bitna kolicina, meni samo treba pumpa koja to moze da zavrsi ne vezano za kolicinu?

---------- Poruka napisana u 17:07 ---------- Prethodna poruka je at 17:04 ----------

A moze li ova pumpa da pretace i da tera u visinu 2-3 metra? http://www.kupujemprodajem.com/Pumpa-za-guste-mase-INOX-2501600-oglas.htm

Imali neko iskustava sa ovom pumpom. Da li može da pretače kom kruške.

Potapajuća pumpa za prljavu vodu Womax W-SWP 400/1

гледао сам кутију неки дан било их је у агромеханици ... али и поред ознаке свп мислим да то није нека превелика величина зрна . http://www.nonstopshop.rs/i-314/pumpa-za-vodu-varo-pow-67822 док код ове лепо пише 35мм .. не видим с решетком зашто неби могло али нисам претакао ништа !!

Poslednja izmena:
Kolega bane30 po mom mišljenju najbitnije je koliko će ta pumpa raditi, jer je mašina najskuplja kada stoji.

Za sve što kupim napravim "poslovni plan" to su me učili na fakultetu i od mnogih stvari sam odustao jer bih ih kupio koristio par puta i onda bi sakupljale prašinu. Nije problem dati za pravu muljnu pumpu velike snage sa trofaznim motorom 40 - 50 000 RSD, pretočiti sa njom 2t komine godišnje i ostaviti je do sledeće godine.
Ne hvalim ni jednog proizvođača, ali mislim da je taj womax dobar izbor za ne previše para, ali to nije mašina za profesionalnu upotrebu, garancija od 2 godine je lepo vreme da se pumpa testira. Treba samo pripaziti gde se kupuje jer u mnogim prodavnicama garancija važi samo do vrata. :ppozdrav:

Nemam ne znam koliko, prosle godine sam imao 2500 kg komine od viljamovke koju sam prethodno ispasirao ali je vrila u podrumu zbog kontrolisane temperature. Prilicno je bilo zamorno sve to sneti i izneti napolje, ne vidim zasto je bitna kolicina, meni samo treba pumpa koja to moze da zavrsi ne vezano za kolicinu?

---------- Poruka napisana u 17:07 ---------- Prethodna poruka je at 17:04 ----------

A moze li ova pumpa da pretace i da tera u visinu 2-3 metra? http://www.kupujemprodajem.com/Pumpa-za-guste-mase-INOX-2501600-oglas.htm

Neće moći ova pumpa da tera kominu,može da tera jako gusto-kašasto ali svaki košturac ili semenku će da zdrobi,ova pumpa je ipak za neke finije stvari:kaše,jogurt,želatin pa možda čak i za ređa testa ali za kominu ...?!

http://www.dodaj.rs/f/T/VY/4QUgeQuT/copy-of-img2012062311283.jpg

Ovo je italijanska pumpa koja je idealna za pretakanje komine tj kljuka, a ja sam je slikao kod poznanika iz okoline čačka i on je prezadovoljan njome. U radnom kolu ima neke gumene đonove pa mi se čini da radi na nekom vakumu. Motor je izdvojen, prenos je na kaiš, tako da ne može da izgori motor šta god da se desi.Creva su 60 mm i to je optimalno. Inače ja ću sada imati svega oko 10 tona šljive za rakiju ali hoću da se na vreme obezbedim. Kominu bi transportovao od mašine za vađenje koštica, to je već ispasiran kljuk, do buradi za vrenje, i što je još važnije kasnije iz tih buradi direktno u kazan kad pečem. Možda bi tu završila posao i neka potapajuća pumpa za prljavu vodu iz pre nekog posta pošto je moja komina već samlevena ali bih voleo da čujem praktična iskustva s obzirom da takve pumpe imaju protok creva oko 25 mm a radno kolo su ustvari plastična peraja. Inače pumpa sa slike je po svim prilikama dosta skupa mada još nisam dobio ponude.

Nazad
Vrh