Kavezi za prasenje krmaca

Massey Ferguson ...nzm tacno koji je model bio,zaboravio sam...uglavnom SLOTICINA... ::namigivanje::

I ja razmišljam praviti novi objekat za svinje od krmače do tovljenika pa me zanima koliko krmača ide po jednom kavezu. :sta:

28im7hd.jpg

Jeftin i lak za napraviti ali ima nedostataka.

Ima mesta i više nego što joj treba. Vidiš da je iza nje slobodno još pola metra,tako da joj hranilica i pojolica uopšte ne smetaju.

Kavez je dužine 2,20 m tako da mislim da je sasvim dovoljno mesta. Sa sigurnošću to tvrdim pošto mi se ta krmača na slici oprasila pre 2 nedelje baš u tom kavezu!

Ok, ali opet mislim da ako je hranilica van kaveza, onda bi bila i usteda na materijalu..Barem za toliko koliko je hranilica zauzela kavez , slozices se , zar ne?

Ali opet, u svakom slucaju je bolje imati kavez nego ga nemati. Drugo , vidim da si radio sa okruglim cevima, e a one su opet puno jace nego ovi sa cetvrtastim cevima, ali i teze su za rad. I da je meni negde to u blizini, kupio bi ga na prvu loptu, nego ovako krecem da ga pravim (sam..) . Radim ga po Tiborovom modelu. U principu je jako slican Tvom, samo mu je hranilica vani. U svakom slucaju kad ga napravim , saljem slike. :ppozdrav:

Zdravo društvo jasm novi ovde padase i ja uključim u diskusiju. Imam pitanje za vas? Recitemo kolikobimi bilo potrebno bokseva za perašenje za deset krmača . :cao:Pa dase nađemo negde na :ppozdrav:

To nije cista matematika jer moras da uklopis i njihove zelje i termine. Ako imas 10 krmaca moras krenuti sa 4 boxa i da ih uparis 2 po dve a kasnije mozes i sve cetiri u kratkom roku da imas na prasenju. Mozda i sa 3 mozes da se organizujes ali opet to zavisi od tebe ili ne od tebe nego kad ces koju da pripustas i koliko drzis prasice u boxu.

Pravilo je da nema pravila pa moras da se prilagodis njima a ti da samo opsluzujes i brojis 3meseca 3 nedelje 3 dana pa sa srecom.

Hvala na savetima punoćemi značiti i nadamse daće posao krenuti. Neželim ja da tu nešto puno zaradim ali samo da mogu više dase otarsim ovih privatnika i da budem svoj gazda, višemije muka od njih .

broj krmaca podelis sa 3 i dobijes broj bokseva za prasenje,tako barem ja radim sad na novom prascarniku.tako mi je rekao veterinar i ja cu ga poslusati mada kao sto kaze dkocic tu nema pravila.

To je samo terija. Može se u početku sinhronizovati pripust. Posle prvog prašenja nastaju problemi. Jedna ne ulazi u estrus, druga ne ostane u prvom pripustu, treća to pokaže tek posle dva ciklusa... Šta ako ne postoji alternativno prasilište?

Ljudi pozdrav.
Moram ovako da se obratim jedno je sto mi hocemo a priroda je drugo, covek je pitao koliko mu treba za 10 krmaca boxa mozda moze i sa jednim nedaj boze. Kad je kod mene islo kako treba ja sam 2 boxa dnevno pravio za svaku po naosob uzimao mere. Krenu kola na drugu stranu pa nije sve kako treba frka ko je kriv ... ovo preskacem, alternativa za Zorana ako oprasi 5-6 prasica izlazi iz igre bude 2 nedelje dok prasici ne ojacaju i opet druga na proveru. Zorane nemozes se baviti necim a da ne izgubis ponekad ako dobro kombinujes onda si uspesan to od tebe zavisi ja imam alternativu za jednu vise i nema kiksa a ako imas 1 krmacu i nju ne ispostujes onda bogo moj pusti je da pase . Ja sam imao 20 krmaca u igri i bilo je muke tokom leta a zimi kad lozim i grejem prostor tu su 4 boxa i tu se pare uzmu kad niko nema pravu kilazu ja prodajem prasice preko 25 kg ispod ne. Bgd sve proguta verovali ili ne.

Nazad
Vrh