vosi
Član
Prva tura od 2800 karfiola je gotova,prosek 160 din/kg,ja zadovoljan,videćemo kako ću proći sa preostalim...........
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kada si rasadio tu prvu turu karfiola??Prva tura od 2800 karfiola je gotova,prosek 160 din/kg,ja zadovoljan,videćemo kako ću proći sa preostalim...........
70 cm medjuredno,60 cm u redu,guscim sklopom rizikujes da ti postrni karfiol nece stici na vreme za secuNa koji razmak presaditi jesenji karfiol koji ne ide postrno?
Imam,moze,ali mu vise vremena treba da stvori cvast,nego u uslovima redjeg sklopa,meni je dovoljno i 16000 komada na kj,nema potrebe vise.Pa postrno sam 2017. presadio 3-7 jula na razmak medjuredno 70 ,i razmak 45cm to je oko 20000 po kj. Berbu sam poceo 17 oktobra hibrid Bianca.
Na oglednom polju agrimatca je bio sadjen na 38-40cm.,pitam dal bi valjalo da presadim gusce na taj razmak ako imate iskustva hvala.
15-18 t,ostavim vise zemlje za povrce,i ne mislim o gustom sklopu,tj pregustom,nema od stednje povrsine proizvodnje,dal cu cetvrt lanca vise ili manje zsmlje zauzeti,nije presudno.Koji prinos se ostvaruje takvom sadnjom?
Danas sam nababirčio oko 60 kg karfiola,vidićemo kako će bit sutra na pijaci.....................pričaću
150 din na zelenoj pijaci al nemožeš prodati neku količinu,Profesore kad si video da je 60 na kvantaš?
А јел могу фолијарном апликацијом калцијума спречити даље ширење.Kod tebe makedonac je nedostatak kalcijuma a kod vice je nova bolest cvjetače.https://www.agroklub.com/povrcarstvo/nova-bolest-cvjetace/2635/