Kalemljenje voćaka u kućnoj radinosti

Мислиш да сама циганчица не може да "истера" калем трешње више од 2 метара?

Verovatno može do nekih 3 metra, ali zavisi kakva se plemka postavlja na nju. Nisam baš siguran ali mislim da bi bujnost krošnje bila manja ili srednja, da ne bi bila preterano bujna. Mada to je i bolja da se lakše održava krošnja.

Ево члан Мишо из панчева је калемио али доле при тлу.

Ја сам калемио високо, зато су вероватно и имале мали пораст.

Ево још једног филма где се види да биљка може да буде и бујна али овде је подлога облачинска....

@ubovicratko
Može nešto više o načinu kalemljenja dunje na glog, najbolje vreme i način?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Može i proleće, može i cip
Ja sam ovde radio cip jer podlogu posadim u jesen pa onda cip ide u leto sledeću godinu.
Tako radim već duže vreme jer i podloga se bolje ukoreni ako nije odmah kalemljena.

Поздрав, прекалемио сам шљиву Јојо у 9 години овог пролећа, због учесталог прераног цветања и измрзавања каснијом сортом. Када треба одсећи делове старог стабла изнад калема? Да ли сада због бољег напретка, или сачекати зимску резидбу. Хвала унапред на савету.

Ovo je intresantno pitanje, na slikama to odlično izgleda. Možda bi sada trebalo ostaviti te delove da obezbede dovoljno lisne mase, a da se uklone u zimskoj rezidbi. Sada bi uklonio samo neke suve ili bolesne grane, kao i vodopije. Mada bi bilo zanimljivo da se čuje šta i ostali misle oko ovoga.

Nazad
Vrh