@matke, malo je verovatno da je isti navoj.
Prošle godine sam kupio masku od jednog domaćeg proizvođača i uopšte nisam zadovoljan. Što se tiče zaštite ona je u redu, ali je nemoguće raditi sa njom zbog zamagljivanja prednjeg vizira, koji je napravljen od malo deblje folije,koja puca ako se pokuša brisanje rukom u radu.Cena je bila oko 40€.
Pošto na poslu imam masku sa ovog, prethodno pomenutog linka,
http://www.albo.biz/sr-rs/JSP-zastita-disajnih-organa/Panorama-filteri/Zastitna-maska-Panorama
uporedio sam je sa onom koju ja imam i video sam da je rešenje da maska ne magli u ona dva usisna ventila, koji se nalaze unutra u maski, na nosu. Pri udisanju vazduha prvo se otvore ova dva ventila, zato što su slabiji, udahne se deo vazduha sa kondezovanom parom iz maske, a zatim se otvara glavni ventil ispod filtera i usisava se vazduh spolja. Ovo je prosto, ali efikasno rešenje.
Isto tako treba gledati da staklo na maski bude od dupleks ili tripleks stakla, zato što može doći do povrede očiju, u slučaju pucanja.
Nije mi bila namera da reklamiram ovog španskog proizvođača, ali treba pri kupovini tražiti masku sa ovakvim karakteristikama.