Ranko Cuvrk
Član
U mom kraju na usjevima pogotovo na kukuruzu poslije sjetve a i u vrijeme berbu divlje svinje naprave veliku stetu, pa me interesuje kako i sta rade poljoprivrednici u mjestima gdje imaju isti problem,moze li se steta naplatiti? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Deda Lala je napisao(la):Električni pastir je prava blagodet,samo se jako malo koristi.
Ima nekoliko varijanti,a najvažnije je da napon na poslednjoj kaskadi bude bar 5000V=(jednosmerno) i da su kondenzatori dovoljnog kapaciteta da, pri kontaktu, daju malo duži period visoki napon.Ako se ograda postavi u dva ili tri reda na visokonaponski izolovanim stibićima ,šot god da naiđe na ogradu mora makar da samo padne u nesvest.
Npr:Konj sedne i ne može sat vremena da se osovi na noge.
Pravio sam to čudo pre jedno 25 godina,pa ako nađem šemu okačiću je.
Ima i da se kupe gotove,samo ne znam kakav je kvalitet,ali smatram da je bolje išta nego ništa.
A,možda padne i koji zec?
Kako ce znati gde da ne dolaze ako ih potamanis?paorpaor je napisao(la):moze li se steta naplatiti?
Moze kod uprave za vodovod
Pusku u ruke i dva tri psa i sacekusu pa kad ih potamanis nece se vise pojavljivati jer svinje su pametne pa znaju gde su se prosli put opekle.