kod mene dva mala izvora,i jedan veci bazen u koji se skupi ta voda pa prirodnim padom do kuce,inace bazen je jedno 200 metara iznad kuce,a stoke nemam a i da imam imam neku pumpu u dvoristu koja se koristi ponekad za zalivanje baste,maline itd...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene je bunar dubok 26 metara, i iz njega vodu vuku 2 hidrofora i jedna potapajuca pumpa. Potapajuca mi zaliva plastenike i radi po 6-7 sati dnevno, a izbacuje 50 litara u minuti. Tako da je moguceTo je skoro nemoguce da bude dubok samo 30m a svaki dan da daje 5000l vode... batali.
Kod nas su klasicni bunari na dubini od 10 do 15 m da se dodje do pjeska , e sad dali netko zna dali je taj sloj dobar ili treba ici dublje.
Malo sam gledao onaj sistem gdje imas na cjevi strugace i kroz cjev u rupu dolazi voda , dok vrtis struzes zemlju a voda isteruje blato gore prema povrsini , mislio sam takav sistem da probam pa me zanima dali je to itko radio i kako to ide.
Jbg , jedino ako naidjem na kamen sam nadrapo , onda nista od posla.
Pegaz013 ajde mi molim te objasni samo kako vuces vodu sa te dubine jer ako sam shvatio nemas dubinsku pumpu jer ne moze uci u ti cjev , i ako moze koja slika da bacis ovdje od bunara i nacin kako si to spojio na pumpu , molim te ako nije problem.
Hvala