čini mi se da si njivu video samo na pozadini kompjuteraNajbolje je racunati DOBIT na Ha jer se onda jasno vidi i koja je kultura najisplativija i koja parcela bez obzira na prinos i cenu...
najverovatnije ovu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
čini mi se da si njivu video samo na pozadini kompjuteraNajbolje je racunati DOBIT na Ha jer se onda jasno vidi i koja je kultura najisplativija i koja parcela bez obzira na prinos i cenu...
Nije mi jasno kako može da se vidi koja je parcela najisplativija bez obzira na prinos?
Za ekonomiste, profit je višak koji ostane firmi (poljoprivrednom gazdinstvu) nakon što su plaćeni svi računi.
Za praktičnije računovođe, profit je razlika između prihoda od prodaje i ukupnih troškova ostvarenja te prodaje.
Neto profit pre oporezivanja je ono što je preostalo kad su svi troškovi odbijeni od prihoda od prodaje, to jest plate i nadnice, zakupa, gorivo, sirovine, KAMATE i AMORTIZACIJA.
Bruto profit je neto profit pre oporezivanja i pre odbijanja kamata i amortizacije.
Moje mišljenje je da je bitnije šta će poljoprivrednik da uradi kada izračuna dobit (koja je mala ). Trebalo bi videti kako da se vrati unazad i da odradi analizu celog toka proizvodnje i da vidi kako da smanji cenu koštanja proizvodnje. Sa druge strane umesto smanjenja cene proizvodnje, može da vidi kako da poveća prinos (bolje seme, bolje đubrivo i slične stvari). Svakako je po meni bitnije kako upotrebiiti podatke nakon kalkulacije za prethodnu godinu, jer ako se samo podvuče crta i vidi se da nema zarade ili je bilo zarade pa se ustane i ode ponovo raditi opet na isti način, sve je uzalud.
Petarsoft
Ti bi kanda rođo da uvaljaš neki softver ali ne znaš kakav al bitno je da je za poljoprivredu. Nije bitno što ne znaš al si u fazonu: "Ajde bar bilo šta".