Kajsija

Tako otprilike. Mada kako se bere sa 70% zrelosti mogla bi da se bere i ona i viorica.
Sto se tice Ruze i kod mene je skroz zelena ali to je i normalno jer stize zadnja, posle madjarske najbolje, roksane, ns4, ns6.
Tako je i kod mene bunilo me sto je kod radasina pocela da zuti...
Ti imas dosta sorti
Koja krupna sorta moze da se ubaci izmedju dacije i ruze otprilike negde kad i madarska najbilja ili par dana pre uglavnom kad se obere dacija da se popuni prostor do branja ruze..

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Tako je i kod mene bunilo me sto je kod radasina pocela da zuti...
Ti imas dosta sorti
Koja krupna sorta moze da se ubaci izmedju dacije i ruze otprilike negde kad i madarska najbilja ili par dana pre uglavnom kad se obere dacija da se popuni prostor do branja ruze..

Slusaj, vecinu sorti sam nabavio zadnje 3 godine tako da su ili tek prorodile ili jos i nisu. Saturn, rumunska sorta, je prilicno krupna i stize pre domace. Kad prodje berba mozda cu moci vise da ti kazem.
Nego prica li se sta kod tebe o ceni u otkupu?

Saturna imas sad da beres?
Jel madjarska najbolja i domaca( prjevorska mijakovacka) ista sorta?
O otkupu neznam nista ja uglavnom radim konzum
Ipak je tvoj kraj puniji sa kajsijom i mijakovci prjevor su otkupna mesta...i ako bude otkupa bice verovatno mizerna cena tako da ti je bolje da zaposlis lampek

Saturna imas sad da beres?
Jel madjarska najbolja i domaca( prjevorska mijakovacka) ista sorta?
O otkupu neznam nista ja uglavnom radim konzum
Ipak je tvoj kraj puniji sa kajsijom i mijakovci prjevor su otkupna mesta...i ako bude otkupa bice verovatno mizerna cena tako da ti je bolje da zaposlis lampek

Nije Saturn kod mene jos zreo kao ni Dacija.
Domaca je skoro ista kao Madjarska najbolja jer je od nje i nastala mutacijom u duzem vremenskom periodu.
Sto se tice cene danas cujem neke nebuloze od 30-35 din. Po toj ceni ne dam ni kilo. Planirao sam 3t u rakiju ali ako tako bude mozda cu i vise. Kupio sam sanduk od hladnjace u koji moze da stane 8 paleta u pod pa cu tu slagati i cekati bolju cenu. Ako je ne bude ide sve u rakiju.

Najbolje da ce kajsija biti skuplja od visnje . Ako visnjari dobijaju 50-80 dinara onda ce biti veselo za kajsiju .
Danas brao nesto od prve NS sorte . Lepa i krupna , trulezi 20% i ima dosta uholaza . Divota .

Nije Saturn kod mene jos zreo kao ni Dacija.
Domaca je skoro ista kao Madjarska najbolja jer je od nje i nastala mutacijom u duzem vremenskom periodu.
Sto se tice cene danas cujem neke nebuloze od 30-35 din. Po toj ceni ne dam ni kilo. Planirao sam 3t u rakiju ali ako tako bude mozda cu i vise. Kupio sam sanduk od hladnjace u koji moze da stane 8 paleta u pod pa cu tu slagati i cekati bolju cenu. Ako je ne bude ide sve u rakiju.
Aj ako ti nije tesko zabelezi koja je razlika u branju izmedju dacije saturna i ruze da vidim ima li lufta da se ubaci izmedju dacije i ruze ...
70 posto vocara ima hladnjace i svi ce da ih napune da cekaju bolju cenu.....ja u hladnjacu stavljam ako bas ne mogu da prodam ima tu troskova... prebiranja .. otpada ...
Nema tu rakije od kajsije iz hladnjace ona za hladnjacu mora da se bere dok je jos zelena a tu secera nema...

Poslednja izmena:
Kod mene u selu imaju dvojica hladnjace ali veliki vocari. Imaju prave hladnjace stacionarne. Cak i u okolnim selima skoro niko nema.
Sto se tice rakije jasno je da je iz zelene nema. Videcemo sta ce biti. Sinoc cujem od jednog otkupljivaca da ce biti 60 za rakiju a 80 za secu. To ne bi bila losa cena. Ali dok ne pocne nista ne verujem.

Sa obzirom na rod i da ce verovatno ostati sitna to bi bila odlicna cena

Nazad
Vrh