Kajsija

Prva godinna da i ma roda na priciji kad sam sadio mislio sam da je ranija od cunamija i wonder kota al sad mi izgleda da ce biti kasnija
Ima li ko iskustva?

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Prva godinna da i ma roda na priciji kad sam sadio mislio sam da je ranija od cunamija i wonder kota al sad mi izgleda da ce biti kasnija
Ima li ko iskustva?

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Posto je ponelo nenormalno a ponuda ce biti ogromna daj boze da 1/3 ode u prodaju cak i to sam skeptican mozda i manje od jedne trecine a sve ovo ostalo ce u rakiju .Zadnjih godina je 95 posto islo u prodaju i vrlo mali zanemarljiv deo u rakiju ali ove godine kad pripece zvezda i kada sve od jednom sazri to ce biti zabava milona .Ali ambalaza je spremna drva ima jos samo da kupim jedan dobar vufer od 150 vati i pecenje moze da pocne

Pozdrav kolege! Da li neko ima licnog iskustva i uspeha u sejanju kajsije iz kostice radi dobijanja sejanca za podlogu, zanima me tacna procedura? Kako pripremiti kostice, kada i kako sejati i td... Zahvaljujem unapred

Nemoj to da radiš.

Elem, za kajsiju ti treba podloga sa jakim korenovim sistemom. Da podnese ogroman rod, da istrpi sušnu, a i preterano kišnu (podzemne vode) godinu.
Džanarika. Raste uspešno i u potoku i u pesku, gde god nikne.

Najbolja kombinacija džanarika/šljiva /kajsija (plemka).
Može i bez posrednika (samo šljiva), ali je ovo prvo bolje.
Kalemili smo (proba) mi na breskvu, na kajsiju...
Ne valja.

Poslednja izmena:
Vidim na netu prodaju kajsiju za rakiju nekih 200 kg po 50 din kg u Boleč. Razmisljam da uzmem malo.da dopunim ove moje kad su jeftine ove god da ispecem neki kazan vise domace kajsije trebace ko zna kad ce opet biti...

Sto se tice cene kajsije daj boze da u jeku berbe mislim na pozne sorte cena predje na pijaci 150 dinara kazem daj boze ali mislim da bi to trebala da bude pijacna cena ove godine za podunavski region .Sto se rinfuza tice za rakiju mozda bude pola od ove cene znaci otprilike 70 -80 dinara tako mi nesto izgleda na grubo ali videcemo ovo mora da se podupire inace ce biti haosa i loma

Nazad
Vrh