Kajsija

Od sada do 7 dana pred berbu bez zastite?

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Pa manji porast ostaju sitnije...
Pucanje se najvise izrazava kad je manji rod i padne dobra kisa posle susnog perioda naravno i sorta koja je podlozna pucanju

Ovo je bila neka domaca rana nije bilo sanse spreciti je da ispuca
7c660edc2b2463cb36d8ed100986004b.jpg

Bilo bi al je prosto nemoguce odrzati kvalitet bez makar jos jednog prskanja pre ovog zadnjeg..

Ma ne, kakvi. Ja redovno idem oko:
15-16.05. pa
5-6.06. i
24-25.06. Bellis.

Bellis, Bellis imam, a 2 puta sam ranije napisao Signum

Poslednja 2 tretmana zavise od same fenofaze kajsije, ako porani i mi ćemo s prskanjem

Ma da, sortna odlika, tu nema spasa.

Nikad nisam prskao Bellisom, uvek sam koristio Signum. U Miokovcima se kunu u Bellis. Ima li razlike u rezultatima izmedju ta dva. Iste su aktivne materije samo u razlicitim koncentracijama.

Ma protiv truleži redovno od cvetanja (protiv Monilije) i u svaki tretman neki Tebukonazol, Difenokonazol i sl. I na kraju Bellis. Pre 2 godine, 5 dana zrela, opala kajsija leži u blatu i sakupimo je za rakiju - plesni 0%
Ja nisam mogao da verujem.

A zašto Bellis? Ima skoro duplo više Piraklostrobina. On deluje tako što sprečava klijanje spora i širenje micelije. Odmah na površini, zato se i tretira jabuka pred dugotrajno skladištenje. On deluje na samom početku infekcije. Pored direktne zaštite, on izaziva tzv. "zeleni efekat". Pomaže biljci da bolje podnosi stres (sušu ili vrućinu), poboljšava fotosintezu i doprinosi tome da plodovi budu čvršći i duže traju nakon berbe, daje im sjaj. Ukratko, Piraklostrobin "čuva stražu" na površini i sprečava ulaz gljivice, dok Boskalid "čisti" unutrašnjost i seče energiju patogena ako je već uspeo da prodre. A njega ima skoro isto kao i u Signumu.
Eto, zbog toga je bolji. Kajsiju sam čuvao 30 dana (test 30 gajbi), nisam našao trulu. Čudo.

Ako je to ono sto mislim onda je ovo sorta koja je sklona pucanju i sorta koja je vrlo nerodna zametanje je na ivici ocaja .Pre par godina sam narucio 7-8 Dacije za podsadjivanje i uvalio mi covek ovo A OVA SORTA JE KAO KINESKA SMRT ubija lagano ukus je savrsen i krupnoca ploda ali svi drugi parametri su ocajni .Evo i ove godine kada su sve sorte ponele kao lude ova sorta samo po neki primerak duplo golo ne znam pravi naziv ali ako je to ovo sto mislim onda definitivno nije za dalje razmnozavanje

Ako je to ono sto mislim onda je ovo sorta koja je sklona pucanju i sorta koja je vrlo nerodna zametanje je na ivici ocaja .Pre par godina sam narucio 7-8 Dacije za podsadjivanje i uvalio mi covek ovo A OVA SORTA JE KAO KINESKA SMRT ubija lagano ukus je savrsen i krupnoca ploda ali svi drugi parametri su ocajni .Evo i ove godine kada su sve sorte ponele kao lude ova sorta samo po neki primerak duplo golo ne znam pravi naziv ali ako je to ovo sto mislim onda definitivno nije za dalje razmnozavanje
I meni rasadnicar uvalio nekoliko stabala ove sorte. Sto rece duplo golo. Lose rodi, puca, truli. Sve sam ih prekalemio na druge sorte, nisam ostavio ni jednu.

Nazad
Vrh