Kajsija

Прошао сам јуче кроз воћњак и загледао кајсије... можда због тога што су олистале па се од зелене боје не виде плодови али ми се чини да је мало плодова. Видећемо кад још мало порасту... За јело ће бити, можда и за неку теглу џема.
Sto, jel bilo mraza kod tebe ili je losije oprasivanje. Uglavnom su svuda prerodile.

Морнар, ти можда више знаш јер си одавно у "машини"... мени је пре пар година причао један матори на пијаци (ваљда) у Друговцу (ако је пијаца петком) да је '80-тих исто била серија година када није било рода... Када не обере мраз онда обере лед.
Да ли ти памтиш то време?
Jeste petkom pijaca u Drugovcu 👍

Imate ovaj rotor za travu i turskih proizvodjača, Kodilogu ili tako nešto.... Verovatno su jeftiniji.
Mislim da ga ima Vlada u Mislođinu (Poljomarket).
Ovaj Bio rotor ću da napravim za tanjiraču pipalicu. To i nož još.
Ja hoću da ga stavim na tanjiraču pipalicu, umesto baterije sa tanjirima.
Hvala. Nasao sam samo jedan turski, Ekoskid, kosta 3200e. Jeste duplo jeftiniji od Ranierija ali i dalje mnogo skup. Gledamo dalje.

Sto, jel bilo mraza kod tebe ili je losije oprasivanje. Uglavnom su svuda prerodile.
Поред реке је засад па је мраз увек могућ. А опрашивање мора да буде добро јер имам и солитарне и медоносне ппчеле.

Можда се није спремила због прошлогодишње суше?
Али да сачекамо да видимо колико је родило кад буду мало већи плодови.

Slobo .moze to da se napravi mnogo jeftinije da se kaci iza traktora i ne mora da bude na hidro pogon
Jedan ugaoni reduktor i na njega kardan pravo na biorotor samo treba videti koja mu brzina treba... mozda bi mogao da iskoristis i pipalicu frezu sto imas samo da se ubrza
Ja mislim da bi 1:4 bila dobra brzina..
Diferencijal od bmw i zavaris trkace kontra ga okrenes na poluosovinu dolazi kardan od traktora a na srce izlaz prema bio rotoru ...
Prosto je to napraviti treba samo prekopirati bio rotor...

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Poslednja izmena:
Slobo .moze to da se napravi mnogo jeftinije da se kaci iza traktora i ne mora da bude na hidro pogon
Jedan ugaoni reduktor i na njega kardan pravo na biorotor samo treba videti koja mu brzina treba... mozda bi mogao da iskoristis i pipalicu frezu sto imas samo da se ubrza
Ja mislim da bi 1:4 bila dobra brzina..
Diferencijal od bmw i zavaris trkace kontra ga okrenes na poluosovinu dolazi kardan od traktora a na srce izlaz prema bio rotoru ...
Prosto je to napraviti treba samo prekopirati bio rotor...

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Posto bi mi ti to napravio? Ozbiljno mislim. Ako nemas vremena sada onda da bude gotovo do sledeceg proleca. Ako hoces mozemo i u pp.

Nazad
Vrh