Kajsija

Imao sam zadnje 2 godine podsadjivanje 3-4 sadnice i to nisam trebao ni da sadim ponovo jer to je tako bilo lepo za lozenje vatre a daleko od drugih debla a rasporedjeno po vocnjaku taman kako treba i tu je bilo prostora za ozbiljnu vatru da se razbukta a ovako jedino u neke kante da natrpam i da dodajem da ne bi osmudio krosnje i to bi taman bilo na 4 kraja vocnjaka pa sta mu bog da a ovako videcemo naci cu neku gvozdenu burad pa kako bude

Extra
Koja je ovo sorta?

Ruža
bb30a9258e8012f77e2150ff76f0760f.jpg

Imam u dvorištu jednu mladu kajsiju (ovo joj je 4-ta godina), iscvetala se (prve cvetove je otvorila u petak, u subotu se skroz iscvetala). Ne razumem se u voće, jel treba ona sad da se prska zbog monilije? Ako treba s' čim (po mogućstvu da je manje pakovanje, nemam voćnjak već jedno drvo u dvorištu) i kad? Oprskao sam je crvenim uljem pre nekih desetak dana.

Odes u poljo apoteku i trazis nesto protiv monilije ali da bude najmanje pakovanje. Mada tako malo za 1l vode neces naci. Uzmi sta nadjes i obavezno prskaj pre najavljene kise u utorak.

Sudeci po prognozi do kraja nedelje, nece ni imati sta da se prska do subote. U mom delu i do -3 cele noci javljaju

Poslednja izmena:
Ja sam za danas planirao prskanje, ali ko zna šta je jutros bilo. Kod mene u dvorištu kuće oko 4 jutros je bilo 0.0°C
Kod Ikee na Bubanj potoku oko 6:30h su kola na auto-putu pokazivala - 1°C
Sada (6:45h) ispred kuće +2°C

Opet, Košutnjak pokazuje najnižu u 5:45h, +4.4°C

Nazad
Vrh