Zbog cega sad pehar u kajsijama?
Uradio sam zbog supljikavosti i krastavosti pre desetak dana. Vise nemam nista od prskanja(osim prihrane isabionom) do prskanja trulezi u junu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zbog cega sad pehar u kajsijama?
od sada do juna neradis kikakvu zaštitu?
Pustite da malo priroda odradi svoje, pa i ako bude plod malo pegav.
Ja nisam nikad ovako rano koristio za trulez ploda, ne znam zasto mislis da to sada treba. To se radi krajem maja i pocetkom juna. Sada zastiti ako nisi protiv supljikavosti i krastavosti, pehar+mankosav.
Sada je rano tretirati trulez a i ta sredstva koja ti je rekao ja nikada ne koristim za trulez ploda.Swich je najbolji i za to namenjen. Sto siri spektar delovanja preparat ima on je po meni losiji. Ne moze biti za sve nikako.Rekao mi ortak koji radi zastitu bilja da u toku vegetacije 2 x se mora raditi protiv trulezi ploda .Prenosim samo njegovo misljenje .Ja sam radio insekticid + mankozeb .Da li to dovoljno ?
Pa slikacu plodove kada budu pred berbu. Ne da ne mogu za izvoz nego mogu za knjige. Zasto prskati ako nema potrebe. Ako nema bolesti zasto tretirati. Setite se samo ranijeg perioda, kajsija se prskala samo 2-3 puta.Mislim ipak da se nismo razumeli najbolje, obojica u sustini mislimo isto.Sta ima sada da se prska kajsija? Zbog cega? Ako si prskao supljikavost, krastavost... Sta je sada napada? Nista. Samo punimo sto rece,, Mornar" farmaceutsku mafiju. Prskaj ovim, onim... Stojim iza mojih reci, nema potrebe za prskanjem do prskanja trulezi. Jedino ako, kazem ako nema nekog jaceg napada bolesti.Ne može se ne štititi ni sa čim 2 meseca i da plod bude čist. Kada sam rekao normalno, mislio sam redovno. Ovo što ti radiš sada - 05/10 april, pa 05/10 jun, nije redovno i takav plod ne ide za izvoz.