Kada niste u traktoru, vozite

У вези седишта за бицикле, прогугалајте "hornless/noseless bike seat".

s-l1200.webp

Ја бих нешто овакво радо користио на свом бициклу.

Може и бензин преко границе, једно време сам куповао 20-30 литара месечно. Била добра камионска линија.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Pre petnaestak godina prodao Mondea, a nešto kasnije i moja supruga svog Golf devojku.
I krasno smo živeli bez glavobolja i sa značajnije punijim kućnim budžetom, sve dok firma u kojoj radim nije rešila da ukine organizovani prevoz i natera me da uzmem:

1000001674.jpg

Ford Focus mk2 1.6 Ti-VCT 85KW 2005.

I mogao bih se žaliti tako u nedogled, ali sa druge strane, auto nam je vratio priliku da kada vremena imamo, idemo na jednodnevne izlete i tako stvaramo nove doživljaje i uspomene..

DSC01617.jpg

.. hvala firmi na tome!

Ono što mi je takođe pružalo zadovoljstvo voziti (kada nisam u traktoru), između dva Forda, jesu ova dva Capriola:

20250528-071621-COLLAGE.jpg

Capriolo Gecko

20250528-072640-COLLAGE.jpg

Capriolo Fat Boy 26

Prvi je star.. pa, dvadeset godina ima. Ali, izgleda puno mlađe. Dok je drugi uzet skorije, početkom mog života u selu. Baš za potrebe terena koji me sada okružuje.

Nisu to neki skupi modeli. Jesu aluminijumski, sa najnižim srednjim paketom opreme, i nisu za neke ozbiljnije zadatke. Pa ipak, ja ih koristim kao da jesu.
Gecko ima hiljade kilometara iza sebe i obnovljen pogon, dok je Fat Boy odmah po kupovini dobio novi odnos brzina, najjači koji sam mogao tu smestiti - 22T napred i 34T pozadi. 19.51 gear inches, za one koji ovako računaju. Niže je boje. I za upoređivanje, u originalu je bilo 28.21, što nije dovoljno ni za ravnu Vojvodinu, odakle je firma Capriolo, a kamo li za brdovitu Timočku krajinu, haha. Ne znam šta su mislili dok su pogon odabirali.
Ali, i pored toga, relativno teško izlazi na kraj sa okolinom.
Ona traži ipak nešto stvarno ozbiljno.
Međutim, nije ni bitno. Znao sam ja to.
U vožnji idem da bih u prirodi bio. Nisu mi bitni kilometri niti brzina. Ja tamo idem polako, često se zadržavajući "na svakom ćošku" i ustvari - cilj je provesti dan u uživanju i istraživanju, ne u obaranju rekorda i sl.

Obaveze su me udaljile od bajkova i oni sada svoje dane provode u sobi. Dok ja svakodnevno gledam napolju i čekam da se ovo vreme napokon stabilizuje i da me možda natera da ih ponovo pokrenem.

IMG-20211218-104817.jpg

Prvi korak mi je najteži.
A posle mi se kući ne vraća.
Znam to..

Poslednja izmena:
Да, вратили неколико модела. Унутрашњост "модерна", мотори 4 и 6 цилиндара модерни, остало технологија 80-их. Нема развоја нове шасије и каросерије. Нису отписали стару производну линију. Скоро све што направе оде у заливске земље и аустралију.

Ne znam dal je baš po propisu i pravilu al ne znam gde bih drugde postavio ovaj oglas.
Imam jedan jako zanimljiv automobil na prodaju.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Ne znam da ne krši neka pravila foruma,nisam nikad kacio nikakav oglas pa nemam pojma dal za to ima neke odrdjena tema,ako ima verovatno će to moderatori premestiti gde mu je mesto.
Auto je jako dobar sto se tice mehanike i estetike al se malo specifičan po opremi pa ga to čini dosta zanimljivijim od klasicne c klase,bar meni.

Malopre, na izlazu iz sela ispred mene BMW ,maksimalno zatamnjen, NP tablice, odmah mi je bio sumnjiv da je presretač. Još mu se i video displej na zadnjem staklu zbog valjda jakog sunca. E sada, namerno je vozio 20 km/h sporije od ograničenja i smanjio brzinu na krivini da bi me isprovocirao da ga zaobiđem na punoj liniji. Kada je video da nema dešavanja, skrenuo je sa puta da sačeka sledeću mušteriju. Šta reći za njihovo ponašanje.

И овде су почели да раде по локалним путевима, што значи да има потребе.

Zatamljen i čist da se sve cakli.Obično auto visoke klase, nema greške da je presretač.Tablice menjaju i nisu uvek iste, cirkulišu i ovuda kod nas.

Kod nas imaju jednu jako gadnu naviku,nabiju se se pozadi u branik na mozda metar od tebe i tako voze i po kilometar da te isprovociraju da malo ubrzas.Cim ubrzas i prekoracis dozvoljenu brzinu sledi preticanje pa zaustavljanje i pisanje kazne.Mi koji cesto vozimo uglavnom znamo za to pa ne nasedamo ali uvek ima neko nov ili covek sa strane pa naebe.Mada vidim u zadnje vreme da im je to redja pojava vrv da im je neko sugerisao da ne smeju to da rade,jer znam za par slucajeva kad su ih ljudi namerno nabijali odpozadi na branik.

Nazad
Vrh