izgorio mi JD

Imam 1169SII H4. Tesko je sada biti pametan i početi popravljati kad neznas koliko je točno izgorjelo, kolko će koštat dijelovi jel se mogu uopće nabavit dijelovi.
Čini mi se da je uzrok pozara bio alnaser koji se iz nekog razloga upalio dok je kombajn radio jer se cuo da vrti kad smo vidjeli plamen. Ili to ili akumulator->alternator kratki spoj. Izgorjele su sve instalacije oko motora, izvodi rezervoara ulja i rezervar, turbina je dobila, dizne, bosch pumpa je dobila. Remenje je sve ostalo citavo i motor bi trebao biti u redu ili vecinom u redu tako da se valjda isplati popravljat. Nece bit jeftino al sta da se radi.
Nemogu prezalit kad kombajn radi ko sat, motor se negrije, nikad nikakvih problema samo pali vozi, uredno ociscen prije sezone i onda ti se to desi. Aparat je bio, iskoristili smo ga ali je plamen opet buknuo. Stari dobacio 2l vode i nekog soka i kaze da je bilo jos 2 litre da bi se ugasio i nebi bilo puno štete. Razmislite da si ponesete veliki karnister vode kad idete u zetvu moze spasit kombajn u takvim situacijama a nije toliko tesko da se uradi.