John Deere

Po čemu je bolji?
Po cemu? Po svemu.
Kvalitet, resenja, dostupnost delova, a jos ako je na TX 34 Mercedes motor onda je to tek nenadoknadiva prednost.
Naprosto te sve serije JD, da li imaju prefix 9 , 10, ili 11 su "praistoriska" resenja. Idu oni, nije da ne idu, ali kad se sve uzme i sabere TX je ipak bolja kupovina. Napominjem ovo je samo moje skromno misljenje i imao sam jedan i drugi priliku da vozim.
O hederima necu ni da pricam.
Naprosto koliko god da su se trudili u tom periodu JD nije imao kombajn koji je mogao da parira NH, a pogotovo Claasu.

Neznam šta su th 34 i dominator 98 iz 87-93g bili napredniji i bolje rešeni sem motora (ako ti zapala mečka) zbog manje potrošnje a što se učinka tiče sigurno nisu mogli više da urade od serije 1177 jd istog godišta koji je u njihovom rangu ali no.Što se tiče delova zasad nema problema za nabavku.

slazem se s paorom.mi smo imali 1088 radili 3 sezone s njim pa doso df3610.e to je bio preporod.otad jd dve godine nismo terali u zetvu pa na kraju otisao za upola mnanje para kolko smo ga platili.sad je jd otisao daleko naspram classa.zadruga je imala demo 2024 novog jd i clasa na tabli od 50ha.po potrosnji kvaliteti vrsaja, lomu rasipu sve ide u korist jd

Zale se mnogi na zadnje serije Lexiona i Triona. Kazu tanki limovi.
U zadnjih godinu dana JD se prodaje zato sto ima primamljivu ponudu. Almex je znacajno popustio u prodaji zato sto nema banku koja ga gura, a KITE ima podrsku Orbanovog OTPa..

eh druze da su samo limovi problem.ja sam prisustvo tom demo u psenici i opet u jesen u soji i kuruzu.kad sam video uzorke ovrsenog iz bunkera posle jd-a selektor za seme netreba. fantazija kako radi

Samo da on radi bez problema,bez obzira na ime i boju i onda je sve u redu i svaki je dobar.
I jos da mora da mili po njivi zbog dobrog prinosa to je najbolja kombinacija.

Ako je napravljen jednostavno i kvalitetno kao serija 20 (te dobro poznajem), nema šta da brineš. Sasvim pristojan kombajn.
Proveri samo da li mu je dotresač iznad slamotresa kompletan i ispravan (pokušaj da okreneš igle u obe strane, ne smeju se okretati). To mu je možda jedina malo slabija tačka (popuste prahobrani, gumice pa prašina napravi dar mar. Pod uslovom da je reduktor kao na seriji 20).
Strogo vodi računa o čistoći goriva, i o čistoći motornog prostora.

Đorđe ako hoćeš jd onda izbegavaj seriju 1188 pošto je tu malo slab motor takoreći kao kod 1177 a razlika je 1177 ima 5 slamotresa a 1188 ima 6 slamotresa. Po meni gledaj seriju 20 ili 22 oni su sa visokom lulom i to su dobre serije ako već uzimaš stariji kombaj, obavezno pregledaj dob i korpe doba jer umu da budu ponaročito korpe krive jer dolaze od preko uglavnom su radili u kamenitim predelima pa su svašta gutali a videćeš i po sečki i iznad sečke limove kako su izudarani.

Nazad
Vrh