paorpaor
Član
Koji je stavio PS menjac prvi ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U selu kod je ove godine kupljeni novi JD 110ks i dajc od 110ks,kaze gazda da se zeznuo sto je uzeo dajca jer nema ni pola snage koliko JD... Ja sam isto vlasnik JD i ovo sto Paor pise je tacno,ja se sa mojim 3650 ne bojim rusa 1221...
stakleni je grubi, koliko se razumem, zato i sluzi jos uvek, ja imam prvo stakleni, to je separator za vodu i krupnu necistocu, njega moze se jos i nekako isprati, ali ovaj metalni je haos, kazem 200 sati ne dogura. Paore koju marku imas fini filter? A sto se tice nafte, u sve masine sipam sa istih mesta, i samo me na velikom traktoru zeza filter, na kombajnu daleko vise proguta goriva, i menjam ga ponekad ali nikad nije stao zbog toga.Ja sam uzeo stakleni Donaldson-ov u Mikronu pre 3god i jos sluzi...
powershift su davno rusi imali u tenkovima, ali eto poceo je ici onda i na masine.Који је први произвођач тутнуо павршифт мењач у свој трактор?
To je tacno, mi imamo plug negde 1970 ili malo mladje godiste, brazde 47cm a sitno rasipa zemlju kao leopardom da se ore, oblik daske i ugao pod kojim radi je mnogo pametnije odradjen od nekih drugih plugova iz tog vremena, i ko zna koliko je zemlje preslo preko tih dasaka a jos imaju zivota. Isto mogu da kazem i za tanjirace iz te fabrike, lepo mesaju zemlju i pri malim brzinama.JD je najbolje projektovani traktor i tu mu niko nemože prići. Svi ostali mu mohu prići do neke mere i to je sve.
Džaba koprcanje i pokušaj izjednačavanja..
I Fendt je klasa ispod.
Niko nije i neće tako sistematično obraditi materiju izrade alata i mašina za obradu zemlje.
Ako neko misli drugačije, neka prvo prouči istorijat JD firme i sve će mu se samo reći..
stakleni je grubi, koliko se razumem, zato i sluzi jos uvek, ja imam prvo stakleni, to je separator za vodu i krupnu necistocu, njega moze se jos i nekako isprati, ali ovaj metalni je haos, kazem 200 sati ne dogura. Paore koju marku imas fini filter? A sto se tice nafte, u sve masine sipam sa istih mesta, i samo me na velikom traktoru zeza filter, na kombajnu daleko vise proguta goriva, i menjam ga ponekad ali nikad nije stao zbog toga.
Ja imam drugaciji sistem dotoka goriva, kao na seriji 8. Prvo ide u onaj mali filter kao burence pa onda ide u redovan filter kockasti. Taj kockasti nisam menjao ko zna kad, a ovaj grubi mali sam menjao pre 2-3 godine. Sad cu promenuti taj fini cisto preventivno pred sledecu sezonu.