Laka ruka posle 27 godina tesko da mu moz nesto pomoc, ako je nesto dotrajalo, video sam menjac imam ono radionicko uputstvo, a i tamo mi pise da po tim pojavama mi se javlja negde curenje ulja, i da zagrejan traktor testirati kvacila na proklizavanje u 7f i 8f i jer su u te dve brzine potpuno razlicite grupe kvacila i kocnica, i ni u jednoj ne dobijam klizanje u obe oce da se ugasi motor. Ja sumnjam da mi se neki ventil glavi, jer je par dana bila hidraulika isla sporo pa proradila, sad ovo nije htelo pa proradilo, kontam da je neka trunka u sistemu pa glavi ventilcice, jer u ventilima za grupe kocnica ima vod pilotskog ulja koji je jako niskog pritiska i kad pilotsko ulje savlada oprugicu onda vetil posalje ulje pod punim pritiskom. E sad videcu oce opet.
- - - - - - - - - -
Rista staro je to. Jeste 105 konja ali vatrenih vukli su kod nas u D.P. 4 brazde plugove koje su posle njih nasledili ursusi 120 ks. Diferencijal od tih 4020 se uspesno ubacuje u imt 5170 rogonju i nikad posle ne crkne, a motor kazu stari traktoristi uvek suv ko barut.