@Mucobieno
Sto se tice ulaganja u traktor teklo je ovako.
Prvo me je prevoznik lepo iznenadio kad mi je doterao traktor bez plasicnog krova, to jest samo sa 1/4 koja je ostala. Oduvao vetar u transportu, kaze on. Dakle nasao sam krov i ofarbao ga, a to me je kostalo oko 270 e.
Prednji blatobrani su kupljeni u nemackoj novi i poslati zajjedno sa traktorom. Hauba traktora kao i blatobrani su ofarbani sa nekih 150 e farbe (ja sam farbao, polirao, glancao itd.). Promenuli smo motorno ulje i filtere, spojnicu za hid. pumpu, kompletno remenje. Filter goriva je ostao njihov kao i filter vazduha posto je sve to promenjeno neposredno pred kupovinu. Schwaba nam da sve to lepo dokumentovao, a na kraju se ispostavilo tacnim. Bitno je i to da sam od njih dobio i 2 nova JD akumulatora koja su stavljenja u Nemackoj.
Hidroulika traktora nije radila, ali je greska bila banalna, to jest trebalo ju je samo izbazdariti. Taj poduhvat bazdarenja "kompjutera" hidroulike HCU nas je kostao 10000 rsd, a mogao je mnogo manje samo da smo u tom momentu imali potpuno zdravog Panonstiba
Gosn Panonstib ovo je malo redukovana obrada. Gledali smo godinama kako to drugi rade pa smo odlucili da i mi probamo.
Ostatke od useva necemo da palimo posto je to kaznjivo, a mi necemo da imamo posla s' maricu, a pogotovo ne s' ivicu