Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Danas odrađeno zimsko prskanje sadnice u 3 i prvoj godini, potrošeno oko 100 litara rastvora i oko 1,6 litara mešavine. Sredstvo Kuprozin Koncentracija 35 gr / 10 l vode. Vreme izmišljeno, sa jako, jako malo vetra.
Na koliko sadnica si potrosio 100 litara ?
Mene interesuje sa kojom "diznom" si prskao (1,2,3,4) i koliko gasa - pola, 2/3 ili pun (do daske).
Ja sam danas Villagerom DM-14, 2 dizna, okupao oko 250 stabala breskava (4 godina). Potrosio 140 litara rastvora (Champion u kombinaciji sa Lannate 25). Nisam siguran, ali mislim da sam potrosio oko 3,5 do 4 litara mesavine.
Skoro celo vreme "gas do daske" da oduvam lisce i stitastih vasi koji su "okrecili" stabala.
Cini mi se da pun gas nije dobar za DM-14.... skoro duplo trosi, plus izgleda da gubi daha i negde na pola rezervoara nema dovoljno pritiska u rezervoar. Kad sam smanjio na oko 2/3 gasa... imam utisak da se stanje popravlja.
Gas recimo 75 %, ne više. Problem sa dahom sam imao i ja, nastaje ne zbog toga što nema snage, već zbog lošeg ulja i lošeg benzina. Pogledaj u temi o atomizerima, opisao sam postupak čišćenja. Od kada koristim Stihl ulje za mešavinu, mogu da vam kažem da je to drugi atomizer, promenio se zvuk motora, a sa mnogo više snage raspolaže. Isilikonisao sam i deo za nabijanje pritiska tako da sam u zimsko ušao potpuno spreman. Danas sam i ispustio gorivo, potrošio što je ostalo, zamenio filtere i zavio ga u čaršaf.
Ovo ti prskanje druze sluzi za suzbijanje bakterioza i citosporoza.Vlazno vreme(koje sada nije) ali ce doci ,doprinosi sirenju tzv pikonspora koje prezimljavaju u opalom liscu i zarazenim granama.
Može prskanje pa krečenje i na brini što će list atomizer oduvati jer ako list pokupi bakar onda je cilj dezinfekcije ostvaren.
Poželjno je da se metalnom četkom ili posebnim strugačima, sa debla i ramenih grana ostruže kora. "