A
AcoVu
Guest
Dakle
Ako posvetimo pažnju temperaturi,svetlu,čistom vazduhu i vlagi da li je normalno očekivati 20% prinosa ili se moramo još malo više potruditi?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vidi, ja sam '95. ali imam pun podrum bukovaca... Kad sam krenuo sa tim poslom, stavljao sam micelijum u dzakove od 50 kg i unistio vise od polovine micelijuma koji mi je cale nabavio jer sam ga posipao svuda, a nisam razmisljao da ovaj u sredini nema gde da se pretvori u gljivu... Zato ti preporucujem one manje dzakove za police... A ovo za outdoor uslove, uz dobru ventilaciju, mozes da ih stavis gde hoces, pod uslovom da ima dovoljno vlage i svetlosti... Bitno je da osim gljiva, redovno polivas i zidove, ako hoces da ih drzis negde unutra... Srecno!dusan1998 je napisao(la):Ja planiram da zapocnem uzgoj bukovaca jest da sam 98' ali tata mi finansira i od prinosa mu vracam. Ne bi bilo lose ako mi mozete kazete neke savete?
Naravno da moze, ali je pitanje malo kompleksnije, tacnije mnogo faktora utice na rezultat i sam odgovor. Realan prinos, gledajuci uzorak od godinu dana, po mom iskustvu je izmedju 23 % i 25%.
Svako od proizvodjaca tvrdi da je neki od elemenata u procesu proizvodnje i uzgoja njabitniji, ali, moje misljenje je da je svaki od tih elemenata podjednako bitan. U smislu prinosa, procentualno gledano, ne uticu svi elementi isto, neki vise - neki manje. Ali u smislu dostizanja kranjeg cilja, a to je branje prvoklasnih gljiva, svaki od elemenata je presudan. Tacnije, ako zakaze bilo koji od njih, nece biti branja ...