Ječam 2025/2026

Sy Jallon
20260621-105905.jpg
20260621-110848.jpg

20260614-122651.jpg
20260614-122555.jpg

Poslednja izmena:
jecam zavrsen ukuapn prosek 26m.najbolje u delovima gde ostala na kraju samo susa.krenuli pivarac danas usluzno i on je tu negde 24-28.cena i primnos katastrofa.

Evidentno je da smo dobro prošli sa padavinama.Svuda je predusev kukuruz koji nije dao nikakav prinos, ostalo dosta zaliha đubriva+urađeno sve po p.s od jesenjeg i prolećnjeg đubrenja preko zaštite.

Да ли је полегао? Све јечмове које сам ове године видео у атару су мање или више полегли једино ко је сејао КУМ је био скроз усправан. Додуше ми немамо ни приближно толики принос.

Ja sam imao Alessiu i Jallon koji su samo na krajevima polegli.
Nektar i Etincel su oko 50-60% su polegli.
Predusevi kukuruz i u.repica…
Posto je tako lepa cena, a ne verujemo da ce otici malo gore, onda mozemo reci da je prosek 9t/ha…
Etincel je na kraju dao ~10t/ha, ostavio sam par tona za seme, ako se ne predomislimo pa ponudimo za prodaju…

Да ли је полегао? Све јечмове које сам ове године видео у атару су мање или више полегли једино ко је сејао КУМ је био скроз усправан. Додуше ми немамо ни приближно толики принос.
zanimljivo da kazes da su legli a da nema prinosa

poleganje obicno smanji konacan prinos

opet kod nas ja iskreno nisam video polegnut jecam al su zato prinosi do 3.5 tone,retko su neki isli preko

@jjova polegle su neke parcele koje su u top kondiciji a ostale sporadično kako koja.
Zanimljivo je da prinos nije smanjen na pologu ali je zato skidanje bila muka živa.

Nije smanjen prinos zato sto je polegao kasno da je polegao pre klasanja bilo bi druga prica

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Počeli kum-a danas.
Prinos 5+/kj prvi otkosi. Zmaj štekće za sve pare, slame za izvoz ima.
https://savedly.net/f/kqbp3rze[/URL...su bile. Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh